A magyar csapat legutóbb barátságos meccsen verte az észteket, a bolgárok kikaptak Montenegrótól

2023. március 27. – 20:33

Másolás

Vágólapra másolva

A G csoportban a magyar válogatott az egyetlen, amely még nem játszotta le az első Eb-selejtezős meccsét, csütörtökön azonban így is pályára lépett, a Puskás Arénában 1-0-ra verte meg az észteket az idei első mérkőzésén. Ahogy írtuk, komoly hiba nem volt a barátságos meccsen, de egyértelmű volt, hogy a komolyabb játékerőt képviselő bolgárok ellen ennél több kell majd, pláne tétmeccsen. A magyar győzelem azért is fontos lenne, mert ezzel a válogatott megtehetné az első lépést afelé, hogy az 1986-os világbajnokság óta először jusson ki közvetlenül egy nagy tornára.

A bolgárok pénteken már lejátszották az első selejtezős meccsüket játszották le a továbbjutó helyre nem igazán várt Montenegró ellen, némi meglepetésre azonban hazai pályán 1-0-ra kikaptak. Ez volt az első vereségük azóta, hogy tavaly júliusban kinevezték Mladen Krstajićot a csapat élére, így valószínűleg extrán bizonyítani akarnak majd ma este. És hát persze azért is, mert két vereséggel rögtön elég nagy hátrányba kerülnének a csoportban.

A két csapat eddig huszonháromszor találkozott egymással, ebből tizenháromszor a magyarok, ötször a bolgárok nyertek, ötször pedig döntetlen született. A magyar csapat persze sem emiatt, sem pedig a bolgárok pénteki veresége miatt nem dőlhet hátra, 1975 májusa óta ugyanis csak egyszer sikerült megvernie a mai ellenfelét. Igaz, a három évvel ezelőtti 3-1-es győzelem pótselejtezős döntőt ért, ahol aztán Szoboszlai emlékezetes góljával 2-1-re győzött a válogatott Izland ellen, és kijutott az Eb-re.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!