197 válogatottságával világrekordot döntött C. Ronaldo csütörtökön

2023. március 23. – 21:28

Másolás

Vágólapra másolva

Világrekordot állított be Cristiano Ronaldo csütörtökön, amikor kezdőként lépett pályára Portugália első, Liechtenstein elleni selejtezőjén a 2024-es Európa-bajnokságra – írja a Reuters. Mostantól a portugál futballista az az ember, aki válogatottként a legtöbb meccsen játszott karrierje folyamán.

Ronaldo a múlt hónapban töltötte be 38. életévét. Azzal, hogy 197 alkalommal volt már válogatott, megelőzte az eddigi rekordtartó kuvaiti Bader Al-Mutawát.

Ronaldót a korábbi portugál szövetségi kapitány, Fernando Santos a kispadra ültette a csapat utolsó két mérkőzésén a tavalyi katari világbajnokságon, ahol Portugália a negyeddöntőben kikapott Marokkótól.

A csütörtöki volt a portugálok első mérkőzése az új edző, Roberto Martinez irányítása alatt. Martinez kifejezte bizalmát Ronaldo képességében. Azt mondta, elkötelezettséget vár, és „Ronaldo óriási elkötelezettséget mutat a válogatott iránt, fontos figurája a csapatnak, és olyan tapasztalatokkal rendelkezik, amelyeket át tud adni.”

Ronaldo, aki 2003-ban debütált a portugál válogatottban, 118 góljával a férfi nemzetközi labdarúgás legtöbb góljának világrekordját is tartja. Jelenleg a szaúdi al-Nasszrban játszik, miután évi 200 millió dolláros fizetésért az olajmonarchiába igazolt levezetni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!