Van még ott bunkóság, ahonnan az első jött: a kisgyerek születésnapját elrontó futballkapust megvédte az edzője

2023. március 14. – 09:26

Másolás

Vágólapra másolva

Mint megírtuk, a hétfő esti MTK–Diósgyőr másodosztályú rangadó második félidejének elején egy születésnapos kisfiú végezhette el a kezdőrúgást. Varga Énok nemcsak belepöckölt egyet, hanem kapura is tört a labdával, de a lövését, majd az újbóli próbálkozást is védte Senkó Zsombor, a diósgyőriek kapusa, aki ezután még jó messzire el is rúgta a labdát.

A kapus produkciója már a stadionban is nagy felháborodást váltott ki – a videón is hallatszik a füttyszó, de még a köztévé műsorvezetője is megjegyzi: „talán beengedhette volna Senkó Zsombor a labdát” –, de később a különböző futballal kapcsolatos fórumokon is.

A meccs utáni sajtótájékoztatón meg is kérdezték a Diósgyőr edzőjét, Kuznyecov Szergejt, hogy mit gondol a fair play szellemével homlokegyenest szembemenő esetről. Kuznyecov pedig tanúbizonyságát tette annak, hogy Senkó megoldása nem egyedi döntés volt, hanem a diósgyőri öltözőben tényleg ilyennek képzelik a labdarúgás szellemiségét.

Kuznyecov ugyanis – akiről a cikkünk eredeti változatában tévesen állítottuk, hogy ő volt a Fradi egykori bajnokcsapatának a tagja, ő ugyanis a fradis Kuznyecovnak a fia – nemhogy sajnálkozott volna az eset miatt, hanem az NSO videójának tanúsága csak ennyit jegyzett meg:

„Ez most tartozik futball? Rúgjon MTK-nak gólt a gyerek!”

A meccset egyébként 2-0-s félidő után 4-2-re az MTK nyerte meg – ezzel meg is előzte a DVTK-t a tabella első helyén –, szóval Senkó a kisgyerek elleni bravúrig már kapott két gólt, majd utána még kettőt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!