Ismét bejelentette visszavonulását Tom Brady, az NFL történetének egyik legjobb játékosa

2023. február 1. – 14:52

Ismét bejelentette visszavonulását Tom Brady, az NFL történetének egyik legjobb játékosa
Tom Brady, a Tampa Bay Buccaneers irányítója gyerekeivel és a szurkolókkal ünnepel 2021-ben – Fotó: Erik S. Lesser / MTI / EPA

Másolás

Vágólapra másolva

Majdnem pontosan egy éve jelentette be Tom Brady NFL-játékos, hétszeres Super Bowl-győztes, hogy befejezi pályafutását. Pár hónappal később viszont kiderült, hogy meggondolta magát, kicsit még folytatja. Mostani döntése azonban végleges – jelentette be Instagram-oldalán.

Azonnal a lényegre térek: visszavonulok

– kezdi a videót az NFL 45 éves játékosa. Meghatódva mondta el, hogy szereti a családját, szereti a csapattársait, szereti a barátait. Ezt követően hosszasan sorolta, hogy kinek hálás még az elmúlt évekért. Hozzátette: azért nem akart hosszabban beszélni a visszavonulásáról, mert tavaly azt már megtette. „Köszönöm, hogy megélhettem az álmom, nem fogok változni, szeretlek titeket” – zárta a videót.

Brady 2000-ben került az NFL-be, a hatodik körben draftolta a New England Patriots, ahol Bill Belichick edzővel összesen hatszor lett bajnok. A csapatot a 2019-es szezon után, közel húsz év elteltével hagyta el, majd a Tampa Bay Buccaneerst is bajnoki címig vezette. Az idei szezonban is a rájátszásba vitte csapatát, ott azonban a múlt héten kiestek.

Ahogy tavalyi bejelentésekor írtuk, kevés olyan játékos van, akinek egy sportággal ennyire összeforrott a neve. Ahogy az NFL a kétezres évek elején globálisan egyre népszerűbbé vált, Brady lett az egyik legismertebb arca a sportágnak, nyilván a sikereinek is köszönhetően. Ha hasonlatokat akarunk keresni, akkor Brady az volt az amerikai futballnak, mint Michael Jordan a kosárlabdának vagy Lionel Messi a futballnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!