Dánia nyerte a férfi kézilabda-vb-t

2023. január 29. – 23:05

Dánia nyerte a férfi kézilabda-vb-t
Ez igen, ez triplázás, a győztes dán válogatott leírhatatlan öröme a francia válogatott legyőzése után – Fotó: Kovács Attila/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Az északi csapat sorozatban harmadszor nyert, ezúttal nagyon magabiztosan.

Dánia nyerte meg a 2023-as, svéd–lengyel közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságot. A Stockholmban megrendezett döntőben, 23 ezer néző előtt Dánia 34-29-re győzte le Franciaországot, amelynek ezúttal nem sok babér termett, egyszer sem vezettek a mérkőzésen.

A dánok nagyon korán elhúztak, a franciák enerváltan és eredménytelenül kezdték a döntőt. Bár az első félidő végére feljöttek a franciák, és már csak egygólos előnyük volt a dánoknak, igazán egy percig sem forgott veszélyben a dánok győzelme.

Dánia sorozatban harmadszor nyerte meg a vb-t, ez korábban még egyetlen csapatnak sem sikerült.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Veszprém dán csapatkapitánya, Rasmus Lauge Schmidt volt tíz találattal, Simon Pytlick kilenc, Mathias Gidsel hat gólt lőtt. A túloldalon Nedim Remili hat, Dika Mem öt, a veszprémi Kentin Mahé egy góllal zárt. Niklas Landin nyolc, Kevin Möller három védéssel járult hozzá a sikerhez, a francia kapusok közül Remi Desbonnet háromszor, Vincent Gerard négyszer védett.

Magyarország a nyolcadik helyen végzett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!