Novak Djoković könnyedén a negyeddöntőbe jutott az Australian Openen

2023. január 23. – 12:55

Másolás

Vágólapra másolva

A kilencszeres bajnok Novak Djoković három szettben nyert a hazai közönség előtt szereplő Alex De Minaur ellen, ezzel a negyeddöntőbe jutott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon – írja az MTI.

A volt világelső, 35 éves szerb 2:2 után 15 gémből 14-et megnyert, és az is sokat elárul a 24. helyen álló ausztrál alárendelt szerepéről, hogy egyszer sem jutott el bréklabdáig a 2 óra 6 perces meccs során. A 22. Grand Slam-győzelmére hajtó Djokovićra 54. GS-negyeddöntőjében az orosz Andrej Rubljov vár, aki ellen 2/1-re áll a győzelmi mérlege.

Djoković mindössze két tornán játszott 2022 első négy hónapjában, mert úgy döntött, hogy nem oltatja be magát koronavírus ellen, és emiatt nem engedték egyes országokban versenyezni. Ez a kényszerszabadság azonban elmondása szerint lehetővé tette számára, hogy több időt tölthessen edzéssel.

Alig egy éve Novak Djokovićot kiutasították Ausztráliából a hatóságok, mert nem volt koronavírus elleni oltása, és bár ez a státusza nem változott, tavaly év végén minden különösebb gond és feltűnés nélkül beutazott a teniszező az országba.

Idén már azok a játékosok is pályára léphetnek az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, akik éppen koronavírussal fertőzöttek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!