Az európai szövetséget meglepte, hogy a magyarok le akarják mondani a női kézilabda-Eb-t

2023. január 12. – 15:54

Másolás

Vágólapra másolva

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón bejelentette, hogy Magyarország lemondja a 2024-es női kézilabda-Európa-bajnokságot, mindezt a jelentős költségekkel indokolta. A kormányinfó előtt már Kocsis Máté interjúja is azt sejtette, hogy a magyar szövetség kihátrál a rendezésből.

A kormányzati szándékra az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) azt válaszolta, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos tájékoztatásáig úgy veszi, hogy Ausztria, Svájc és Magyarország rendezi a tornát.

Az EHF közleményét a Nemzeti Sport ismertette.

„Az Európai Kézilabda Szövetséget meglepetésként érik a 2024-es női Európa-bajnokság szervezéséről tett csütörtöki közlemények, amelyek a Magyar Kézilabda-szövetség elnökétől a sajtóban, míg a magyar kormány részéről egy sajtóeseményen hangzottak el.”

„Az EHF tisztában van a három szervező, azaz Magyarország, Ausztria és Svájc közötti, nemrég történt információcserével. Az EHF szemében a torna lebonyolítása változatlan marad mindaddig, amíg a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalosan nem tájékoztatja a szándékáról. A végrehajtó bizottság a január 28-i ülésén foglalkozik még a témával, és tájékoztatást ad majd a fejleményekről.”

Az ügy hátteréről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!