A FIFA elnöke Pelé temetésén szelfizett, de állítása szerint csak jó szándékból

2023. január 4. – 09:48

Másolás

Vágólapra másolva

Gianni Infantino, a Nemzetközi Futballszövetség (FIFA) elnöke többször került kínos helyzetbe az elmúlt hetekben, most éppen azért került támadások kereszttüzébe, mert Pelé koporsója közelében készített szelfiket. Infantino azzal védekezik, hogy nem ő kezdeményezte a fotózást.

Infantinót a közösségi médiában is heves támadások érték, finoman szólva illetlennek nevezték a szelfizését, de újságokban is keményen odamondtak neki.

Gianni Infantino, a FIFA elnöke Pelé virrasztásánál készített szelfit – Fotó: Diego Vara / Reuters
Gianni Infantino, a FIFA elnöke Pelé virrasztásánál készített szelfit – Fotó: Diego Vara / Reuters

A FIFA elnöke miután visszatért Európába, egy Instagram-posztban adott magyarázatot a szelfizésre. Infantino azt írta, hogy Pelé egykori csapattársai és rokonai kérdezték meg, hogy készíthetnének-e egy közös képet. Infantino szerint nem igazán tudták, hogyan csináljanak egy szelfit, ezért ő kézbe vette a dolgokat, elvette egyikük telefonját, és végül ő csinálta meg a fotót. Ezt a pillanatot képügynökségek fotósai is elkapták, de olyan fotó is készült, amelyen nem Infantino fogja a telefont, hanem valaki más.

„Ha kritikát szül, hogy segítőkész vagyok Pelé egyik csapattársával, örömmel fogadom, és ahol csak tudok, továbbra is segítőkész leszek azokkal, akik hozzájárultak a futball legendás oldalainak megírásához” – írta Infantino.

A FIFA elnöke egyébként a temetés után azzal az ötlettel is előállt, hogy minden országban nevezzenek el egy stadiont a 82 éves korában meghalt háromszoros világbajnok Peléről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!