FIFA-elnök: Legyen minden országban Pelé Stadion

2023. január 2. – 18:46

FIFA-elnök: Legyen minden országban Pelé Stadion
Gianni Infantino jelenlegi FIFA-elnök a kép jobb szélén Pelé ravatalánál – Fotó: Carl de Souza/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kezdeményezni fogja, hogy minden országban nevezzenek el egy stadiont Peléről, a sportág egyetlen háromszoros világbajnokáról. Erről a legendás futballista búcsúztatására Brazíliába érkezett FIFA-elnök, Gianni Infantino beszélt Santosban – jelentette az MTI.

A 82 éves korában csütörtökön meghalt labdarúgó koporsóját Sao Paulóból szállították az FC Santos stadionjába. Huszonnégy óráig marad a játéktéren, hogy a szurkolók leróhassák tiszteletüket.

Kedd reggel Santos utcáin halad majd a temetési menet, ezután a végső búcsúztatáson csak a közeli hozzátartozók vehetnek részt.

Pelé a Santosban mutatkozott be a felnőtteknél, majd vált világklasszis játékossá, a csapatot közel húsz évig, 1956 és 1974 között erősítette. Pályafutását a New York Cosmosban zárta le, amelyben 1975 és 1977 között három idényben is szerepelt. Klubjaival szerzett trófeái mellett legnagyobb sikereit a válogatottal érte el, amellyel 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben is világbajnok lett. Ez rajta kívül más labdarúgónak még nem sikerült.

A legendás futballista az utóbbi években többször kórházi kezelésre szorult, tavaly vastagbélrákot diagnosztizáltak nála. A Sao Pauló-i Albert Einstein Kórház múlt csütörtökön közölte a halálhírét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!