Ronaldo: Mindent megnyertem Európában

2022. december 31. – 18:54

Ronaldo: Mindent megnyertem Európában
Az al-Nasszr labdarúgócsapat Rijádban készült felvétele Cristiano Ronaldóról – Fotó: MTI/EPA

Másolás

Vágólapra másolva

Európában mindent megnyert, amit eltervezett – idézte az MTI az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldót, aki pénteken kétéves szerződést kötött az al-Nasszr labdarúgócsapatával.

„Szerencsés vagyok, mindent megnyertem Európában, amit elterveztem, úgy érzem, ez a megfelelő pillanat, hogy új tapasztalatokra tegyek szert Ázsiában”

– mondta a 37 esztendős támadó.

A szaúd-arábiai al-Nasszr vezetőedzője június óta Rudi Garcia, aki korábban mások mellett a Lille, az AS Roma, az Olympique Marseille és az Olympique Lyon trénere is volt. Ronaldo csapattársa lesz többek között a katari vb-n Szerbia és Brazília ellen is gólt szerző kameruni Vincent Aboubakar, a korábban az Arsenalt és a Napolit is erősítő kolumbiai hálóőr David Ospina, valamint a Bayern Münchenben is megfordult korábbi brazil válogatott Luiz Gustavo.

A klub „történelminek” nevezte az igazolást, még az ország sportminisztere, Abdulaziz bin Turki al Szaúd is üdvözölte a futballistát. „Minden idők egyik legjobbja kezd bele új kalandjába Szaúd-Arábiában” – írta közösségi oldalára a miniszter.

December 30-án jelentette be a szaúdi bajnokság második helyén álló al-Nasszr, hogy szerződteti az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldót. A transzfer most már nem keltett igazán nagy meglepetést, mert már a nyáron is felmerült ez a lehetőség, de akkor még nemet mondott a játékos.

A 37 éves portugál a vb előtt adott egy olyan nagy vihart kiváltó interjút Angliában, amiben kritizálta a klubot és annak vezetőit, és ami után nyilvánvalóvá vált, hogy a Manchester Unitedbe nem térhet vissza a katari torna után. Ronaldo ebben az interjúban azzal is kérkedett, hogy a kora ellenére még mindig ő a legjobban fizetett játékos Angliában.

A mostani szerződésével pedig a világ legjobban kereső futballistája is lesz, hiszen a portugál sportlap, a Record szerint 200 millió eurót kap egy évre, míg az eddig vezető, a decemberben világbajnoki címet szerző Lionel Messi éves keresete 121 millió euró körüli összeg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!