Kiejtették a darts-vb-ről a karácsonynak öltözött címvédőt

2022. december 28. – 12:32

Kiejtették a darts-vb-ről a karácsonynak öltözött címvédőt
Peter Wright a 32 között búcsúzott a PDC-dartsvilágbajnokságról – Fotó: Steven Paston / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Már több nagy névtől elbúcsúzott a karácsonyi és szilveszteri időszakot is átölelő dartsvilágbajnokság, de az igazi sokkot az jelentette, hogy kedden elvérzett a címvédő Peter Wright. A 31. kiemelt Kim Huybrechts szinte könnyedén ejtette ki a skótot.

A túlzás nélkül a darts legszínesebb egyéniségének nevezhető Wright – az első fordulóban koboldjelmezben jelent meg, most egy karácsonyi mintásban – az első szettet még nagy fölénnyel nyerte, két legben is elvette belga ellenfele pályaelőnyét, de ezután egyre inkább visszaesett. Huybrechts simán hozta a második szettet, és ugyan mindkettejük játéka leromlott az átlagokat tekintve, Wright zuhant mélyebbre. Huybrechts 2-1-re ment, mikor kezdett egy kicsit magára találni a skót, de nem tudott egyenlíteni. A belga az utolsó szettben is összeszedett maradt, és 4-1-re megnyerte a meccset.

Huybrechts a győzelme után nagyvonalú nyilatkozatot adott: „Megvertem Peter Wrightot, de csak a nevet, Peter Wright, a személy nem volt itt. Ez nem Peter Wright volt, ha őszinte akarok lenni. Normál esetben hússzor jobb ennél. Én csak játszottam a játékomat, kihasználtam a lehetőségeket, és enyém lett a győzelem. Azt csináltam, amit tennem kellett, de nem leszek arrogáns vagy öntelt. Azért boldog vagyok, hogy a következő körbe kerültem.”

A harmadik fordulóban két exvilágbajnok is megmérkőzött egymással, a walesi Gerwyn Price és a holland Raymond van Barneveld csapott össze. A két évvel ezelőtt nyerő Price nemrég kétszer is kikapott Van Barneveldtől, de fogadkozott, hogy tévés meccsen már ő fog nyerni. A dartsban az élőben közvetítés még egy stresszfaktor, és ezt nem mindenki tudja jól kezelni. Price beváltotta ígéretét, és 4-0-ra lesöpörte Van Barneveldet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!