A következő szezonban játszani akar a WNBA-ben az orosz fogságból szabadult Brittney Griner

2022. december 16. – 21:32

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt heti szabadulása óta először szólalt meg nyilvánosan az oroszok által februárban bebörtönzött amerikai kosarassztár Brittney Griner, aki Instagramon mondott köszönetet mindenkinek, aki támogatta és részt vett a kiszabadításában, emellett pedig arról is írt, hogy még ebben a szezonban szeretne pályára lépni a WNBA-s csapatában, a Phoenix Mercuryben – írja az AP News.

Griner a posztját azzal kezdte, hogy nagyon jó tíz hónap után otthon lenni, és hozzátette, hogy a mindenhonnan felé áradó szeretet volt az, amiből leginkább erőt tudott meríteni ebben a küzdelemben. A kosaras külön köszönetet mondott Joe Biden amerikai elnöknek, amiért hazajuttatta őt, és hozzátette, pontosan tudja, hogy a 2020-ban 16 év börtönre ítélt egykori tengerészgyalogos Paul Whelant és minden más orosz fogságban szenvedő amerikait is szeretne kiszabadítani. Mint írta, mindenben támogatni fogja ezt a törekvést, és azokat is erre buzdította, akik neki segítettek az elmúlt hónapokban.

A kosaras a posztja végén leszögezte, hogy a következő, jövő májusban kezdődő WNBA-szezonban szeretne pályára lépni eddigi csapatában, az arizonai Phoenix Mercuryben, és nagyon várja, hogy szóban is köszönetet mondhasson mindenkinek, akik támogatták őt. Griner a hazatérése után egy texasi egészségügyi intézményben töltött el pár napot, hogy feldolgozza a vele történteket és visszarázódjon az életbe.

A kosarast még csütörtökön engedtek haza Oroszországból a hírhedt, elítélt fegyverkereskedőért, Viktor Butért cserébe. Róla korábban ebben a cikkben írtunk részletesen, vele kapcsolatban a legfrissebb hír az volt, hogy kiderült, csatlakozott az ultranacionalista orosz Liberális Demokrata Párthoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!