Benzema úgy is világbajnok lehet, hogy már a vb előtt hazautazott Katarból

2022. december 15. – 10:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A francia futballválogatott csatára, Karim Benzema úgy is világbajnok lehet, hogy egyetlen percet sem játszik a katari tornán, sőt még ott sincs helyszínen. Mindeközben szó van arról is, hogy az utolsó meccsre visszatér.

Az aranylabdás Benzemának rémálomszerűen alakult a vb-je, már Katarban volt, amikor néhány nappal a rajt előtt a francia csapat edzésén combizomszakadást szenvedett. Nem volt, mit tenni, a játékos csomagolt, és hazament. Társait pedig a tévén keresztül követhette, és saját világbajnoki aranyáért is szurkolhatott.

Karim Benzema a vb rajtja előtt még a válogatottal edzett – Fotó: Franck Fife / AFP
Karim Benzema a vb rajtja előtt még a válogatottal edzett – Fotó: Franck Fife / AFP

Ugyanis ha a franciák nyernek a döntőben Argentína ellen, akkor Benzema is világbajnoknak mondhatja magát. Hogy miért? A nemzetközi szövetség szabályai szerint a válogatottak még 24 órával a vb rajt előtt is cserélhettek volna játékost a keretükben sérülés miatt, de ezt a francia kapitány, Didier Deschamps nem tette meg, inkább eggyel kevesebb játékosnak vágott neki a tornának. Benzema hivatalosan a keret tagja maradt, helyére nem hívtak be senkit, bár először ő maga is szorgalmazta azt. Így ugyanolyan elbírálás alá esik, mint bármelyik cserejátékos, aki az összes meccsen kispadozik. A vb-k története során számtalan olyan játékost találunk, aki úgy vette át az aranyérmet, hogy egy percet sem játszott. Például 1994-ben a brazil Ronaldo is így lett világbajnok, vagy hogy maradjunk a franciáknál, négy évvel ezelőtt Adil Rami és Alphonse Areola is játék nélkül lett világbajnok.

Persze könnyen lehet, hogy Benzemát ott látjuk majd a döntőben. A csatár a sérülése után egy rövid nyaralásra ment családjával, majd megkezdte az edzéseket a Real Madridnál, ahol három héttel sérülése után már teljes értékű edzésmunkát tudott végezni a Mundo Deportivo szerint. Emiatt is lehetséges az, amit több lap is megszellőztetett, hogy az utolsó meccsre visszatér Katarba Benzema. Erre a Real Madrid is engedélyt adott.

A győztes elődöntő után Benzema lehetséges játékáról is megkérdezték a szövetségi kapitányt, aki így reagált: „Inkább a következő kérdésre ugranék.”

Benzema négy éve nem volt a világbajnok csapat tagja, mert kitették a válogatottból. A csatár egy szexvideóval zsarolt csapattársát, Mathieu Valbuenát.

Frissítés: Cikkünk korábbi verziójában azt írtuk, hogy Lucas Hernandez is Benzemához hasonló helyzetben van, de az nem teljesen igaz, hiszen ő 13 percnyi játék után sérült meg, és azóta nem játszott a csapatban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!