Modrić: Katasztrófa ez a bíró, a tizenegyes kinyírt minket

2022. december 14. – 08:07

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd este meglett a katari foci-vb-döntő első résztvevője: Argentína Lionel Messi és Julián Álvarez vezetésével 3-0-ra verte a legutóbbi világbajnokság ezüstérmesét, Horvátországot. A vereség után magához képest némileg szokatlan hangvételben, a bírót elővéve nyilatkozott a horvátok csapatkapitánya, Luka Modrić. Azt ugyanakkor ő maga is elismerte, hogy Argentína teljesen megérdemelten jutott a döntőbe, jobban játszottak náluk, jogosan nyertek.

„Nem szeretek a bírókról beszélni, de a mai az egyik legrosszabb közülük. Egy jó emlékem sincs róla [Daniele Orsatóról], katasztrófa. Szerintem ez nem volt büntető. Ennek ellenére semmit nem szeretnék elvitatni Argentínától. Az a tizenegyes viszont kinyírt minket”

mondta Modrić, aki ezzel az argentinok első góljára utalt, amikor a kapusuk, Dominik Livaković úgy sodorta el a kiugró Julián Álvarezt, hogy az nem tudta volna befutni a kapus mellett elpasszolt labdát, amit a horvát védők simán tisztázni tudtak.

Fotó: Hannah Mckay / Reuters
Fotó: Hannah Mckay / Reuters

Modrićnak viszonylag friss emlékei is vannak az olasz bíróval, Orsatóval: májusban, amikor klubcsapata, a Real Madrid a Manchester Cityvel játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjében, Aymeric Laporte kiosztott egy pofont neki, Orsato viszont nem állította ki a City védőjét.

Érdekesség egyébként, hogy a négy évvel ezelőtti oroszországi vb-n egy egészen hasonló mondattal értékelte a franciák ellen 4-2-re elvesztett döntő után a bíró munkáját. Akkor Néstor Pitana fújta a sípot, Modrić pedig azt mondta a meccs után, hogy miután 1-1-re kiegyenlítettek, a franciának befújt tizenegyes „kinyírta” őket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!