Az Alfa Romeótól igazolt új csapatfőnököt a Ferrari

2022. december 13. – 10:06

Másolás

Vágólapra másolva

Megvan a Ferrari új csapatfőnöke: az Alfa Romeótól távozó Frédéric Vasseur lesz Mattia Binotto utódja. Már egy ideje lehetett sejteni Vasseur kinevezését, de a két csapat együttműködése miatt sem meglepetést a francia szakembere érkezése.

Frédéric Vasseur hat évig volt az Alfa Romeo néven induló Sauber csapatfőnöke. Az előző szezonban hatodik lettek a konstruktőri bajnokságban, ami a nagy múltú csapat egyik legjobb eredménye az elmúlt évekből.

Binotto novemberben jelentette be lemondását, 28 év után hagyja el a Ferrarit. A Ferrari jól kezdte a 2022-es szezont, a bajnokság első felében több győzelmet is szereztek, de aztán sorban jöttek a stratégiai és technikai hibák, így végül esélyük sem volt a világbajnoki címre. A Ferrari legutóbb 2007-ben, Kimi Räikkönennel nyert egyéni világbajnoki címet, a konstruktőri versenyben pedig 2008-ban nyertek bajnokságot.

Sajtóhírek szerint Vasseur helyére Andreas Seidl érkezik a McLarentől. Ezt a feltételezést erősíti, hogy az Audi 2026-tól beszáll az F1-be, mégpedig a Sauber oldalán, Seild pedig korábban dolgozott a Volkswagen-csoport motorsport-programjában. Azt még nem tudni, hogy ki lesz a McLaren csapatfőnöke, ha Seild valóban távozik a csapattól. A Williamsnek sincs csapatfőnöke, Jost Capito nemrég mondott le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!