Álláshirdetésben keresik a belga futballválogatott új edzőjét

2022. december 13. – 22:36

Másolás

Vágólapra másolva

Álláshirdetésben keres új szövetségi kapitányt a Belga Labdarúgó-szövetség (KBVB), miután a belga válogatott eddigi kapitánya, Roberto Martínez lemondott a vb-kiesés után. A kedden közzétett hirdetéssel hivatalosan is kezdetét vette az új szövetségi kapitány kiválasztásának folyamata – írt a 24.hu.

Mint írták, a korai, csoportkörös vb-kiesés ellenére a belga szövetség továbbra is ambiciózusan tekint a jövőbe, úgy vélik, „minden elem a helyén van ahhoz, hogy sikeresek legyenek”. Kiemelik, hogy olyan főállású edzőt keresnek, aki tudja, hogyan kell nyerni.

Elvárás, hogy az új belga kapitány ambiciózus legyen, rendelkezzen nemzetközi élvonalbeli tapasztalattal és futballtaktikai ismeretekkel, és legyen tapasztalata a legjobb játékosok irányításában. „A szövetség olyan taktikai szakértőt keres, aki a döntéseit adatokkal, technológiai eszközökkel és objektív paraméterekkel támasztja alá, és támaszkodik a KBVB sportági szakértelmére és struktúrájára” – írják.

Szövetségi kapitány mellett új sportigazgatót is keresnek. A jelentkezéseket 2023. január 10-ig várják, ezt követően a szövetség munkacsoportja elindítja a kiválasztási folyamatot.

A belga futballban egyébként nem szokatlan ez az eljárás. Amikor a 2016-os Európa-bajnokság után menesztették Marc Wilmots szövetségi kapitányt, akkor is egy hasonló hirdetésben keresték az utódját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!