Cristiano Ronaldo: Szép volt az álom, amíg tartott

2022. december 11. – 18:42

Másolás

Vágólapra másolva

Pályafutása legnagyobb álma volt, hogy világbajnoki címet nyerjen, de ez az álom nem valósult meg – írta vasárnap délutáni Facebook-bejegyzésében az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo, egy nappal azután, hogy Portugália kiesett a katari vb negyeddöntőjében.

„Pályafutásom legnagyobb és legambiciózusabb álma volt, hogy világbajnokságot nyerjek Portugáliával. Szerencsére sok nemzetközi szintű címet nyertem, többek között Portugáliának is, de a legnagyobb álmom az volt, hogy hazánk nevét a világ legmagasabb szintjére emeljem” – kezdte a közleményt a támadó.

„Keményen küzdöttem ezért az álomért. A 16 év alatt 5 alkalommal szerepeltem világbajnokságokon, mindig nagyszerű játékosok mellett, és portugálok milliói támogattak. Mindent beleadtam a pályán. Soha nem fordítottam hátat a küzdelemnek, és soha nem adtam fel ezt az álmot. Sajnos tegnap az álom véget ért” – írta.

Szerinte sok mindenről spekuláltak mostanában vele kapcsolatban – például arról, lassan 38 évesen hol folytatja a pályafutását, miután a Manchester Unitedtől viharos körülmények között távozott – de „a Portugália iránti elkötelezettsége” egy pillanatra sem változott, „soha nem fordítanék hátat a csapattársaimnak és a hazámnak.”

Úgy fogalmazott, egyelőre nincs több mondanivalója. „Köszönöm, Portugália. Köszönöm, Katar. Az álom szép volt, amíg tartott... Most reméljük, hogy az idő jó tanácsadó lesz, és mindenki levonhatja a saját következtetéseit.”

Szombaton Marokkó tovább folytatta a hihetetlen vb-menetelését, a negyeddöntőben egy kapushibát kihasználva 1-0-ra győztek Portugália ellen. A végén nagyon nyomtak Cristiano Ronaldóék, de ami helyzetük akadt, azt mind kihagyták. Marokkó történelmet írt, első afrikai csapatként jutottak be a vb elődöntőjébe, Cristiano Ronaldo a 196. válogatottbeli meccsével pedig világcsúcsot állított be.

Ronaldo barátnője, Georgina Rodríguez nem leplezte csalódottságát amiatt, hogy párja nem került be a portugál kezdőcsapatba (csereként az 51. percben állt be), és nem kímélte Fernando Santos szövetségi kapitányt. „A barátod és az edződ rosszul döntött. Az a barát, aki iránt annyi csodálatot és tiszteletet mutatsz. Ugyanaz, aki látta, hogyan változott meg minden a pályára lépéseddel, de már késő volt. A legerősebb fegyvert, a világ legjobb játékosát nem lehet alábecsülni” – írta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!