Neymar annyira csalódott a vb-kiesés után, hogy azt sem tudja, játszik-e még valaha a brazil válogatottban

2022. december 10. – 11:26

Neymar annyira csalódott a vb-kiesés után, hogy azt sem tudja, játszik-e még valaha a brazil válogatottban
Fotó: Robert Michael / picture alliance / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

A csoportkörben és a Dél-Korea elleni nyolcaddöntőben is meggyőző teljesítményt nyújtó, a fogadóirodáknál a végső győzelemre legesélyesebbnek tartott Brazília pénteken, már a negyeddöntőben búcsúzott a katari világbajnokságtól, ahol Horvátország tizenegyespárbaj után állította meg őket.

A brazilok legnagyobb sztárja, Neymar – aki épp a horvátok elleni negyeddöntőben lőtte a 78. válogatottbeli gólját, amivel beérte a brazil góllövőlista élén Pelét – az elvesztett meccs után egyértelmű csalódottságának adott hangot, amikor arról beszélt, még nem biztos a folytatásban. „Őszintén, még nem vagyok biztos. Szerintem rossz most, a pillanat hevében beszélni. Talán nem gondolkodom tisztán. Ha azt mondanám, hogy ez a vége, azzal elsietném a dolgot, de én sem garantálok semmit. Meglátjuk, mi történik a továbbiakban.

Szeretném ezt az időt arra szánni, hogy átgondoljam, hogy mit akarok magamnak. Nem zárom be azelőtt az ajtót, hogy újra Brazíliával játsszak, de nem is mondom 100%-osan, hogy visszajövök”

mondta.

A 30 évesen már 124 válogatottságnál és 77 gólnál járó Neymar eddig egyetlen nagy tornán sem ért el sikert a brazilokkal, a legtöbb, amit fel tud mutatni, az a 2013-as Konföderációs-kupa megnyerése, illetve a 2021-es Copa América második helye. A 2014-es, brazil rendezésű vb borzalmasan ért véget a számukra, az elődöntőben Németország 7-1-re verte őket, a bronzmeccset pedig 3-0-ra vesztették el a hollandokkal szemben. Neymar a torna ezen szakaszán már nem játszott sérülés miatt. Négy éve, Oroszországban szintén a negyeddöntőkig jutottak, akkor Belgium állította meg Neymarékat. Egy évvel később, amikor 2019-ben a brazilok megnyerték a Copa Américát, Neymar nem volt a keretben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!