A spanyol kapitány is belebukott a vb-kiesésbe, már az utódját is kinevezték

2022. december 8. – 14:26

Másolás

Vágólapra másolva

A korai búcsú miatt távozik a katari labdarúgó-világbajnokságon nyolcaddöntőig jutott spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Luis Enrique, helyét Luis de la Fuente veszi át. Az 52 éves szövetségi kapitány által vezetett csapat kedden gól nélküli döntetlent játszott Marokkóval, a tizenegyespárbajban pedig 3-0-ra maradt alul. A találkozó után Enrique megvédte csapatát és vállalta a felelősséget, mondván: ő jelölte ki az első három rúgót, akik egyformán elhibázták a kísérleteiket, írja az MTI.

Akkor a spanyol nemzeti csapatot másodízben irányító szövetségi kapitány a jövőjével kapcsolatos kérdésekre úgy válaszolt: nem időszerű erről beszélni.

Csütörtökön a spanyol szövetség közösségi oldalán közölte: Enrique távozik.

Először 2018-ban nevezték ki az ibériai együttes élére, a következő nyáron távozott lánya súlyos betegsége miatt. A kilencéves Xana abban az évben augusztus végén elhunyt csontrákban, Enrique pedig novemberben visszavette a kispadot a csapatot a távolléte alatt irányító Robert Morenótól. Szerződése év végéig szólt, a helyét a 61 éves Luis de la Fuente veszi át, aki korábban a többi között volt az Athletic Bilbao vezetőedzője, 2013-tól pedig utánpótlás-válogatottaknál dolgozott, tavaly óta az U23-as együttest irányította.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!