15 meccses eltiltást kaphat a FIFA-tisztviselőt lekönyöklő uruguayi védő

2022. december 5. – 12:00

Másolás

Vágólapra másolva

Akár 15 meccses eltiltást is kaphat José Giménez, az uruguayi labdarúgó-válogatott védője, mert a katari világbajnokságon lekönyökölte a FIFA egyik tisztviselőjét a Ghána elleni találkozó után, írja az MTI.

Az eset előzménye, hogy az Uruguay–Ghána-csoportmérkőzés utolsó perceiben Edinson Cavani nem kapott büntetőt, amikor elesett a ghánai tizenhatoson belül. Ekkor 2-0-ra vezetett Ghána, ám egy gól is már a továbbjutást jelentette volna Uruguay számára. Daniel Siebert játékvezető viszont nem fújt, így a mérkőzés vége után szinte megrohamozták a reklamáló uruguayiak. Emiatt Cavani és Giménez is sárga lapot kapott.

Azt viszont csak utólag vizsgálta a FIFA, hogy a tülekedés közben Giménez lekönyökölte a FIFA egyik versenyigazgatójának tarkóját, ezért az insidethegames.biz oldal információi szerint akár 15 meccses eltiltást is kaphat.

A büntetése súlyossága attól függ, hogy az általa eltalált férfi a mérkőzés hivatalos személyének minősül-e, ha nem, akkor megúszhatja hárommeccses eltiltással. Ezzel együtt a bírók verbális bántalmazásáért további négy mérkőzésre is felfüggeszthetik és mellékbüntetésként legalább ötezer svájci frankos (több mint kétmillió forintos) pénzbírságot is kaphat.

A FIFA hivatalosan hétfőn azt közölte, hogy nemcsak José Giménezt, hanem további három csapattársát, Edinson Cavanit, Fernando Muslerát és Diego Godínt, valamint az uruguayi szövetséget is fegyelmi vizsgálat alá vonta. A dél-amerikaiak a vád szerint megsértették a sportszerűség szabályait, illetve helytelen magatartást tanúsítottak hivatalos tisztségviselőkkel szemben. Amíg Giméneznek egy FIFA-képviselővel, addig Cavaninak a játékvezető videomonitorjával gyűlt meg a baja, amit a pályáról levonulva úgy megütött, hogy az eszköz feldőlt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!