Fegyveresek törtek be londoni otthonába, ezért utazott haza Sterling a vb-ről

2022. december 5. – 09:52

Másolás

Vágólapra másolva

A keretben sem volt vasárnap, a Szenegál elleni (3-0-ra megnyert) vb-nyolcaddöntőn az angolok egyik alapembere, az első két csoportmeccsen kezdő, Irán ellen be is találó Raheem Sterling. Az angol futballszövetség előzetesen csak annyit közölt, hogy Sterling családi okok miatt utazott haza a világbajnokságról, később viszont kiderült a pontos ok.

Sterling házába szombaton fegyveres rablók rontottak be, Az első hírek szerint eközben futballista menyasszonya és három kisgyereke is otthon tartózkodtak, a BBC viszont hétfőn azt írta rendőrségi tájékoztatás alapján, hogy a betörés idején senki nem volt otthon, a bejelentés már csak azután érkezett, hogy a betörők távoztak, a hazaérkezőknek ugyanis a hiányzó ékszerek és egyéb értéktárgyak tűntek fel.

A játékos szóvivője szerint Sterlinget megrázta az eset, és amint tudomására jutott, mi történt, azonnal haza akart utazni a gyermekeiért aggódva. Brit bulvárlapok szerint egyebek mellett 300 ezer font (mintegy 140 millió forint) értékű órákat, illetve egyéb ékszereket vittek magukkal a rablók.

A Szenegál ellen megnyert meccs után Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya úgy nyilatkozott, hogy Sterling addig marad távol a csapattól, ameddig szükségesnek látja. „Nem akarom ezzel nyomás alá helyezni. Néha a futball nem a legfontosabb dolog, a család az első” – mondta. Hozzátette, hogy a kényszerű lépés nem befolyásolta a kezdőcsapatra vonatkozó terveit. A válogatott csapatkapitánya, Harry Kane is támogatásáról biztosította a játékost, mondván sosem egyszerű egy társat és barátot ilyen helyzetben látni.

Fotó: Foto Olimpik / NurPhoto / AFP
Fotó: Foto Olimpik / NurPhoto / AFP

A Guardian cikke szerint Sterling elsősorban a családtagok érintettsége miatt utazott haza, és később dönt arról, visszatér-e még Katarba a vb ideje alatt. Anglia legközelebb szombaton játszik, magyar idő szerint este 8-tól negyeddöntőznek Franciaország ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!