Portugáliában nem kérnek C. Ronaldóból, a szurkolók 70%-a a kispadra száműzné

2022. december 5. – 13:26

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei egyelőre nem Cristiano Ronaldo világbajnoksága: bár a portugálok bejutottak a nyolcaddöntőbe (ott kedd este 8-tól Svájc lesz az ellenfelük), a Manchester Unitedtől elküldött szélső eddig csak egy gólt szerzett, azt is büntetőből. Az eddigi három csoportmeccsen átlagban 0,66 kaput eltaláló lövése van, ami egy Ronaldo szintű sztártól, még ha 37 éves is, kevés.

Legalábbis a portugálok szerint – egyfelől a helyi sportlap, az A Bola cikkezett arról, hogy kispadra kellene tenni a szélsőt, másfelől a szurkolók is így látták, a hétvégén meghirdetett szavazáson a válaszolók 70%-a azt mondta ugyanis, hogy jobban szeretnék, ha csak csereként kezdene C. Ronaldo a svájciak elleni nyolcaddöntőben.

Fotó: Thaier Al-sudani / Reuters
Fotó: Thaier Al-sudani / Reuters

„A katari Ronaldo szinte észrevehetetlen. Úgy tűnik, sem Fernando Santos szövetségi kapitány, sem a csatár nem találja a megoldást erre a rövidzárlatra, amely zavart okoz a világbajnoki győzelemre hajtó válogatott kapcsolati rendszerében” – olvasható a portugál cikkben a Nemzeti Sport szemléje alapján.

Amennyiben Cristiano Ronaldo valóban a kispadra kerülne, a portugál kapitány többek között Rafael Leãóval, André Silvával vagy Gonçalo Ramosszal is pótolhatja őt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!