Óriásmolinóval üzentek a brazil szurkolók Pelének, aki a kórházból írt rajongóinak

2022. december 5. – 20:33

Másolás

Vágólapra másolva

Brazília hétfő este Dél-Koreával játszik a katari vb nyolcaddöntőjében, a 974 stadionban. A szurkolók megemlékeztek az előző század legnagyobb futballistájáról, Peléről. A tizedik percben feszítettek ki egy hatalmas transzparenst, amin jobbulást kívántak Pelének. A transzparens mellett egy sárga-zöld csíkos brazil mezt is kifeszítettek a lelátón, de a lelátók alatti oldalfalra több más, Pelé előtt tisztelgő molinó is kikerült.

Fotó: Annegret Hilse / Reuters; Odd Andersen / AFP Fotó: Annegret Hilse / Reuters; Odd Andersen / AFP
Fotó: Annegret Hilse / Reuters; Odd Andersen / AFP

A tizedik percet természetesen a háromszoros világbajnok futballista mezszáma miatt választották. Ekkorra Brazília már 1-0-ra vezetett Vinícius Jr. góljával, percekkel később pedig a brazil válogatott mostani 10-ese, Neymar is betalált, ő büntetőből. A vége 4-1 lett a braziloknak, a mérkőzés összefoglalóját itt olvashatja.

A 82 éves Pelét a múlt héten szívpanaszokkal vitték a São Pauló-i kórházba. A legendás játékost 2021 szeptemberében műtötték daganatos betegséggel, azóta folyamatosan kezelik. A családja hétfőn cáfolta, hogy haldoklik.

Sőt, Pelé maga is üzent a kórházból. Rövid bejegyzésében azt írta:

„1958-ban, Svédországban, az utcán sétálva arra gondoltam, hogy teljesítem az apámnak tett ígéretemet. Tudom, hogy a válogatottból sokan tettek hasonló ígéretet, és ők is az első világbajnokságukra vágynak. Szeretnélek inspirálni titeket, barátaim. Innen, a kórházból fogom nézni a meccset, és mindannyiótoknak drukkolok. Együtt vagyunk ezen az úton. Sok szerencsét a mi Brazíliánknak!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!