Pelé családja cáfolja, hogy a világbajnok haldoklik

2022. december 5. – 10:20

Másolás

Vágólapra másolva

Pelé családja kategorikusan cáfolta, hogy a 82 éves futball-legenda azért van kórházban, mert haldoklik. A hétvégén sajtóinformációk alapján olyan hírek terjedtek el, hogy a brazilok háromszoros világbajnoka palliatív kezelést kap, mert a szervezete nem reagál a vastagbélrák elleni gyógyszerekre. A palliatív ellátás tüneteket csökkentő, de a betegség gyógyítására nem alkalmas eljárás, amelyben leginkább a gyógyíthatatlan betegséggel élők részesülnek. Egy vasárnapi tévéinterjúban két lánya és unokája azonban azt mondták, hogy Pelé azért van kedd óta kórházban, mert a koronavírus-fertőzés után légúti betegségben szenved.

„Beteg és idős. De ahogy jobban lesz, ismét hazamegy” – mondta a sportember Egyesült Államokban élő lánya, Kely Nascimento. „Nem jó érzés, amikor azt híresztelik, hogy vége az életének, és palliatív kezelést kap. Ez nem igaz. Emberek, higgyetek nekünk!” – mondta a Pelé másik lánya. Flavia Nascimento arról is beszélt, hogy édesapja egy normális kórházi szobában van, nem az intenzív osztályon.

Pelé unokája, Arthur Arantes do Nascimento arról számolt be, hogy a brazilok első katari világbajnoki mérkőzése után telefonon beszélt a nagyapjával. „Látni fogja, ahogy Brazília hatodszor is világbajnok lesz” – mondta.

A hétvégén maga Pelé is jelentkezett az Instagramon, azt írta, „Kedves barátaim! Szeretném, ha mindannyian nyugodtak lennétek és pozitívak maradnátok. Erős vagyok, tele reménnyel, folytatódik a kezelésem”.

Pelénél tavaly augusztusban diagnosztizáltak vastagbélrákot, ami miatt többször is kórházi kezelést kapott. Az egykori játékos 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben nyert vb-t a brazil válogatottal, amelyben 92 találkozón 77 gólt szerzett. Teljes pályafutását tekintve 1363 mérkőzésén 1281 – más számítások szerint 1284 – alkalommal volt eredményes.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!