Lewandowski förtelmes büntetőjét az újrarúgatás sem tudja feledtetni

2022. december 4. – 18:48

Másolás

Vágólapra másolva

Franciaország simán, Lengyelország 3-1-es legyőzésével jutott be a katari futball-vb negyeddöntőjébe. A franciák a hajrában 3-0-ra vezettek, a lengyelek a legvégén nem sok mindenben bízhattak már, akkor sem, amikor a hosszabbítás perceiben Robert Lewandowski odaállhatott egy tizenegyeshez, hiszen a szépítésnél többet nem remélhettek.

Lewandowski a Mexikó elleni első csoportmeccsen kihagyott egy tizenegyest, de így sem volt kérdés, hogy a lényegében tét nélküli szituációban is ő áll majd oda a rúgáshoz. Ezután viszont minden idők egyik legrosszabb büntetője következett: Lewandowski láthatóan egy hatalmas megtorpanással próbálta meg elugratni az egyik sarok felé a vele szemben álló Hugo Llorist, és be is jött a dolog, de aztán annyira lassan lőtte el és olyan rosszul helyezte a labdát, hogy a jobbra induló Lloris irányt tudott változtatni, és megfogta a majdnem középre érkező lövést.

Ekkor úgy festett, hogy mivel az öt percre jósolt hosszabbításra is ráhúztak már kettőt, hogy a bíró le fogja fújni a meccset, ünneplés helyett viszont további (mérsékelt) izgalmak jöttek. Lewandowski büntetőjénél Lloris elmozdult előre a gólvonalról, ami szabálytalan, ráadásul a lengyel játékos megtorpanása és lassú rúgómozdulata miatt mininum két francia játékos is befutott a 16-oson belülre, ami önmagában szintén újrarúgást eredményezhetett volna.

Lewandowski másodikra is a megtorpanás mellett döntött, ekkor viszont valamivel jobban sikerült a kivitelezés. Lloris balra vetődött volna, de amint látta, hogy a labda most erősebben jön, és a jobb alsó felé tart, inkább letérdelt, érezve, hogy másodikra esélye sincs visszaérni a túlsó oldalra.

A góllal csak szépíteni tudott Lengyelország, Franciaország 3-1-re nyert és negyeddöntős.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!