Di María a vb gólját csavarhatta volna szögletből, Szczęsny csak mosolygott a próbálkozáson

2022. december 1. – 09:09

Másolás

Vágólapra másolva

Viszonylag kevés góllövési mód van külön elnevezve a futballban, az egyik ilyen különleges verzió az úgynevezett Olimpico, amikor valaki közvetlenül szögletből talál a kapuba. Pontosan ezzel próbálkozott szerdán az argentin Ángel di María, aki a klubtás Wojciech Szczęsnyt akarta meglepni egy hatalmas csavarással.

Di María a 33. percben kanyarintott kapura, és még csak azt sem mondhatnánk, hogy látta, Szczęsny kicsit kijjebb áll a kapuból a szokásosnál, mert nem ez történt. Könnyen lehet, hogy a Juventus edzéseiről rémlik neki, hogy ez egy támadási pont a lengyel kapus ellen, ám Szczęsny remek reflexeinek köszönhetően nem lett gól. De csak hajszálon múlt, a kapus közvetlenül a léc alól tolta fölé a labdát. 2018-ban, még a PSG játékosaként szerzett már gólt szögletből Di María, akkor a Nîmes ellen talált be így.

A lövés utáni két reakcióban minden benne volt: Di María a fejét fogta, mert tudta, mennyire közel járt a vb legszebb góljához, Szczęsny pedig egy mosollyal kísért kacsintással nyugtázta a klubtárs egészen szemfüles próbálkozását.

A mérkőzésen végül Argentína 2-0-ra nyert, ezzel ők csoportelsőként, a lengyelek pedig a második helyen jutottak tovább. Argentína Ausztrália, Lengyelország pedig a vb-címvédő Franciaország ellen folytatja a nyolcaddöntőben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!