Óriási szabadrúgásgólt akasztott Anglia Wales ellen, aztán simán nyert

2022. november 29. – 22:02

Óriási szabadrúgásgólt akasztott Anglia Wales ellen, aztán simán nyert
Marcus Rashford szabadrúgásgóljával szereték meg a vezetést az angolok – Fotó: Hannah Mckay / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A B csoport utolsó fordulójában Anglia Walesszel találkozott. Az angolok korábban nagyon magabiztosan 6-2-re legyőzték Iránt, az USA-val pedig döntetlent játszottak, így a forduló előtt négy ponttal a csoport élén álltak. Wales is döntetlenezett az USA-val, Irántól viszont 2-0-ra kikaptak, így egy ponttal a csoport utolsó helyén voltak.

Több helyen változtatott az angol szövetségi kapitány a vb-n megszokott kezdőn, bekerült például Foden és Rashford, ami kiváló döntés volt, mert mindhárom gólt ők szerezték, ezekkel nyert 3-0-ra Anglia.

Az első félidő 10. percében Kane precíz labdájával Rashford ugrott ki, de a walesi kapus messze kifutva a kapujából tisztázott előle. Az angolok gyorsan járatták a labdákat, Wales igyekezett lezárni a területeket. Folyamatosan nyomás alatt volt a kapujuk, de eleinte hatékonyan védekeztek. Az első félidő közepén kifejezetten durva is lett a meccs, sok kemény becsúszás és szerelés volt mindkét oldalon, nem nagyon engedték kibontakozni egymást a csapatok.

A 38. percben gyönyörű támadást vezettek az angolok a jobbszélen, a 19 éves, Dortmundban futballozó, a világ egyik legnagyobb középpályás-tehetségének tartott Bellingham iramodott meg, több ember mellett is elment, kétszer is sarokkal tette tovább a csapattársaival való kényszerítőzésekhez a labdát, aztán a végén Fodenhez passzolt, aki ballal kapura tüzelt, de fölé lőtt.

Rögtön utána a 39. percben egy szintén jobb oldalról érkező beadás után Rashford ollózva rúgta kapura a labdát, ami azonban jóval fölé szállt. Aktívabb volt az angolok jobbszárnya, jó pár gyors támad ást vezetek ott, a bal szélsőként játszó Rashford inkább középre igyekezett behúzódni több alkalommal is.

Az első félidő végén gól nélküli állással mentek öltözőbe a csapatok, de összességében nagy volt az angolok fölénye, 74 százalékban ők birtokolták a labdát, nekik két kapura lövésük volt, Walesnek egy sem. Nekik lényegében alig voltak támadásaik, Bale például mindössze hét alkalommal találkozott a labdával, le is cserélték a félidőben.

A második játékrész elején, az 50. percben Marcus Rashford egy nagy erővel, tökéletesen elvégzett szabadrúgásból megszerezte a vezetést az angoloknak.

Egy perccel később megduplázták az előnyüket, a jobb oldalon szereztek labdát, Kane középre passzolt labdáját pedig a hosszún érkező Foden lőtte a kapuba.

Pár perccel később a walesi középpályás, Ramsey szúrta rá távolról, és a labda megpattant Maguire-ön, de Pickford bravúrral kiütötte.

A 68. percben az angolok ismét a jobb oldalon verték meg a walesieket, a csereként beállt Philips hosszú indításával futott el az üres területen Rashford, csinált egy cselt, és előtte a labdát, amibe a walesi kapus nagyon szerencsétlenül ért bele, így lett gól.

Rashford háromgólos a világbajnokságon, ezzel Mbappéval, Enner Valenciával és Gakpóval holtversenyben vezeti a góllövőlistát. Anglia december 4-én játszik majd nyolcaddöntőt Szenegál ellen. A csoportból másodikként továbbjutó Amerika Irán ellen nyert 1-0-ra.

Wales–Anglia 0-3

  • gól: Rashford ('50, '68.), Foden ('51)
  • sárga: D. James ('29), Ramsey ('61)

A B. csoport végeredménye

  1. Anglia 7 pont
  2. USA 5 pont
  3. Irán 3 pont
  4. Wales 1 pont
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!