Megtámadta egy pingvin a magyar ultrafutónőt az Antarktiszon

2022. november 29. – 08:19

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem hiszitek el mi történt! Ma olyan szigeten futottunk, ahol voltak pingvinek. Már alig vártam, hogy láthassam őket, annyi klassz képet láttam róluk. Erre futok békésen, gyönyörködöm bennük, élvezem, hogy köztük lehetek, erre az egyik pillanatról a másikra az egyikük megtámad!” – írja Facebook-bejegyzésében Lubics Szilvia ultrafutó, aki épp a világ egyik legkülönlegesebb versenyén, az Antarktisz 250-en vesz részt.

„Odarohan hozzám, se szó, se beszéd, felborít, és elkezdi ütni a csőrével a lábam. De úgy rendesen. Teljesen lesokkolódtam”

– mesélte tovább az incidenst a követőinek. Végül két másik futó kergette el az állatot. Mint kiderült, egyikük egy abu-dzabi postahivatalnok volt. Kicsit átértékelődött a magyar ultrafutóban a pingvinek iránti szeretet, de két nappal később már kezdett megbocsátani, ahogy reggel a szállása ablakán keresztül nézte a vízben úszkáló pingvineket.

Lubics a posztban úgy fogalmazott, ez az eddigi legdurvább futása. Rendkívüli időjárási körülmények között, hatalmas szélviharban, hidegben kell teljesíteni a távot. „Hogy konkrétabban fogalmazzak, borzalmas itt futni. Egyfolytában beszakadt alattam a hó. Eddig csak halvány elképzelésem volt róla, de most már tudom, mit is takar a mondás: küzd, mint malac a jégen. Na, ez én vagyok az Antarktiszon.” Azt írja, a hó még szemüvegben is vakít, és alig látja, hova lép, ami ezen a talajon nem túl előnyös. „Nem merek sokat inni, nehogy meg kelljen állnom pisilni, mert akkor lehet, odafagyok, és sosem indulok el újra”.

A magyar ultrafutónő a pingvines incidens ellenére 38 kilométert futott szombaton 6 óra alatt. A harmadik nap után az összetettben az élen áll, már 92,3 km-t teljesített. A negyedik szakasz hétfő este indult.

Szeptemberben egy autó ütötte el Balatonakali közelében verseny közben Lubics Szilviát, de az ultrafutónő szerencsére megúszta komolyabb sérülések nélkül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!