Verseny közben elütötte egy autó Lubics Szilvia ultrafutót, majd a tükrével egy másik versenyzőt is megcsapott

2021. szeptember 4. – 19:51

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 50 kilométeres versenyen, Balatonakali közelében egy autós szombaton elütötte az ismert ultrafutónőt, Lubics Szilviát, írta meg a 444. Ezután a tükrével egy másik versenyzőt is megcsapott.

„Egyszer csak a ”semmiből„ egy nagy ütést éreztem hátulról a csípőmön, a következő pillanatban pedig a levegőben voltam. Az aszfaltra érkeztem, ahová bevertem a fejem. Hirtelen nem tudtam megmozdulni sem, el kellett telnie pár másodpercnek, mire felfogtam, mi történt. ”
- írta a futónő a Facebookon.

Majd így folytatta: „Az eszméletemet nem vesztettem el, tudtam mozgatni mindegyik végtagomat, így amennyire lehet, az első sokk után némileg megnyugodtam. Már a mentőautóban fekve tört rám a sírás, amikor a gyerekekre gondoltam, és átfutott rajtam, hogy mekkora baj is történhetett volna... A mentők a veszprémi kórházba szállítottak további vizsgálatokra, ellátásra. Szerencsére néhány zúzódással és kisebb fejsérüléssel megúsztam.”

Hangsúlyozta, hogy a szabályoknak megfelelően az út jobb oldalán futottak egymás mögött, egy oda-vissza szakaszon, tehát az út mindkét oldalán voltak futók. „Zenét nem hallgattam, a baleset egy jól belátható egyenes szakaszon történt. Az úton több tábla is ki volt helyezve, ami jelezte a versenyt, és fokozott figyelmet kért az autósoktól. Aki engem elütött, meg sem tudott állni azonnal, még egy előttem futó srác karjának is nekicsapta a visszapillantó tükrét” – tette hozzá.

Már kiengedték a kórházból, a körülményekhez képest jól van. A poszt végén azt írta: „miután volt ”szerencsém„ látni, és meghallgatni az autót vezetőjét, ha lehet egy naiv kérésem: senki ne üljön a volán mögé úgy, hogy totálisan alkalmatlan az autóvezetésre, mert egy pillanat alatt zúzhatja porrá bárki életét”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!