A meccs megmozdulását hozta össze a ghánai csatár azzal, hogy luftot rúgott

2022. november 28. – 16:09

A meccs megmozdulását hozta össze a ghánai csatár azzal, hogy luftot rúgott
Fotó: Jung Yeon-je / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A 3-3-mal végződő kameruni-szerb meccs után Dél-Korea és Ghána összecsapása is óriási izgalmakat hozott a katari vb-n. Az afrikai csapat az első félidőben kétgólos előnybe került, de Cso fejesével a második félidőben pár perc alatt visszajött a meccsbe Dél-Korea, hogy aztán egy óriási luft után Kudus beállítsa a 2-3-as végeredményt. Ezzel Ghána kifejezetten jó helyzetbe került, Dél-Koreának viszont Portugália ellen kellene jó eredményt elérnie a továbbjutáshoz.

Dél-Korea gól nélküli döntetlennel kezdett Uruguay ellen, Ghána viszont nagy meccsen kikapott a portugáloktól, így egyértelműen az ázsiai csapatnál volt a mentális előny. Egyből bizonyítottak is, nagyon beszorították az ellenfelüket, a nagy nyomás viszont nem vezetett helyzetekhez. Hiába jutottak gyors egymásutánban hét szöglethez, egyik irányból sem tudtak jó labdát küldeni a kapu elé. Ghána első értelmezhető labdabirtoklását aztán megakadályozta, hogy Amartey sárgát kapott, mert hátracsapott egyet Cso Kuszungnak, a 26. percben viszont mégis megszerezték a vezetést. Egy szabadrúgásból Ayew ívelte be a labdát a koreai kapu elé, amit némi kavarodás után Salisu vágott be a kapuba.

A gól után láthatóan eltanácstalanodott kicsit a koreai csapat, Ghána pedig ki is használta az átmeneti megingást, és pár perccel később kétgólosra növelte az előnyét. A gólpasszt megint Ayew adta a bal szélről, a középen érkező Kudus pedig éppen hogy, de elérte fejjel, és védhetetlenül tette el a koreai kapus mellett a labdát. A dél-koreaiak továbbra is nyomtak derekasan, Kvonnak volt is egy jó távoli lövése Szon passza után, de az amúgy is lesen lévő játékos nem találta el a kaput. Dzsung is megpróbálkozott egy hasonlóval pár méterrel közelebbről, de ez is mellé ment, a hosszabbításban pedig Ghána tékozolt el egy szögletet.

A második félidőben sem igazán talált magára a dél-koreai csapat, ha tudtak is passzolgatni, az általában nem vezetett sehova, nagyon szervezetten védekezett a ghánai csapat. Szűk tíz perc után viszont mégis eljutottak egy helyzetig, Kim Dszinszu beadását fejelte kapura Cso Kuszung, Ati-Ziginek kellett nagy bravúrral védenie. Később viszont már ő sem tudott segíteni, Cso Kuszung pár perc alatt visszahozta a meccsbe a csapatát: előbb egy remek beadás után szépített fejjel, és szinte rögtön utána egy újabb bal szélről érkező beadásból fejelt gólt két védő között.

Az őrületnek viszont ezzel még nem volt vége, Ghána ugyanis nem tört össze, sőt, a 68. percben egy szép támadás végén megint vezetést szerzett, Kudus lőtte be a második gólját. Mensah beadását egyébként a középen érkező Iñaki Williamsnek kellett volna kapura lőnie, de óriási luftot rúgott, amivel teljesen véletlenül tökéletesen átverte a dél-koreai védelmet, a túloldalt érkező Kudus lövésre senki nem ért már oda. Utána viszont megint a ghánai kapus került főszerepbe, egy veszélyesen tekeredő szabadrúgást hárított nagyot vetődve. A 84. percben Kim Dzsinszunak is volt egy nagy helyzete, egy jobb oldali beadás szállt át a túloldalra, így még arra is volt ideje, hogy rákészüljön a lövésre, de a kapu fölé bombázott.

A hajrát is nagyon megnyomta a dél-koreai csapat, előbb Szonnak volt esélye szépíteni, aztán Cso lövését hárította Ati-Zigi, akinek pár perccel később megint dolga akadt, egy veszélyesen érkező labdát kellett ököllel kiütnie. Az ázsiai csapat az utolsó pillanatig hajszolta az egyenlítést, de hiába, nem jött össze az utolsó gól. Egy jócskán időn túli szögletből még lehetett volna egy esélyük, de a játékvezető lefújta a meccset – emiatt a dél-koreai szövetségi kapitány, Paulo Bento olyan hevesen reklamált, hogy kapott egy piros lapot, így a következő meccsen nem lehet majd ott a kispadon, épp hazája csapata, a portugálok ellen.

Dél-Korea-Ghána 2-3

  • Gólok: Salisu 26., Kudus 34., 68., illetve Cso 58., 61.
  • Sárga lapok: Amartey, Lamptey, illetve Dzsong, Kim Jungkvon
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!