Argentínának mégis lehet még esélye ezen a vébén

2022. november 26. – 22:15

Argentínának mégis lehet még esélye ezen a vébén
Lionel Messi lő az Argentína-Mexikó vb-meccsen 2022. november 26-án – Fotó: Glyn Krik / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint tízszer annyi szabálytalanságot jegyeztek fel az Argentína-Mexikó vb-meccsen, mint kaput eltaláló lövést. Talán ez mindent elmond a meccs színvonaláról. Legalább egy pontra szükségük volt az argentinoknak, hogy még meglegyen az esélyük a továbbjutásra. A második félidőben előbb Lionel Messi talált be, majd a csereként beállt Enzo Fernández tekert gyönyörűen a mexikói kapuba. Argentína 2-0-ra nyert, és az utolsó forduló után akár még csoportelső is lehet.

Az első fordulóban Argentína hatalmas meglepetésre kikapott Szaúd-Arábiától, így Messiék nulla ponttal álltak ki a lengyelekkel döntetlenező Mexikó ellen a katari labdarúgó-világbajnokságon. Egy vereség esetén már most búcsúzott volna a vb-től az argentin csapat, legalább egy pontra szükségük volt, hogy az utolsó fordulóban még meglegyen az esélyük a továbbjutásra.

Ehhez képest a mexikói csapat kezdte bátrabban a meccset. A 10. percben egy mexikói szabadrúgásnál Hector Herrera csak hozzáérni tudott középen a labdába, a hosszún érkező Hector Moreno pedig hiába vetődött be, nem tudta bepiszkálni a kapuba.

Brusztoló játékról, csúnya szabálytalanságokról és látványos fetrengésekről szólt lényegében az első félidő. A 34. percben jegyezhettük fel az első argentin helyzetet. Lionel Messi jobbról beívelt szabadrúgását Guillermo Ochoa bokszolta ki, majd szabadrúgással jöhettek a mexikóiak, mert a levegőben meglökték a kapust. Pár perccel később aztán az argentin Lautaro Martinez fejese ment jócskán fölé.

A 45. percben egy brutális becsúszás után szabadrúgáshoz jutott Mexikó. Alexis Vega jól csavarodó lövését óriásit vetődve fogta az argentin kapus a jobb felső saroknál.

Messi utolérte Maradonát, Argentína behúzta a meccset

A második félidőben már jóval többet támadtak az argentinok, de alig jutottak el az ellenfél tizenhatosának közelébe a betömörülő mexikói védelemtől. A benyesett labdákat rendre kifejelték, a passzjátékot pedig lefülelték a védők.

Az 50. percben Messi indult meg egy ritmusváltással középen, de még mielőtt helyzethez juthatott volna, Érick Gutiérrez felrúgta a kaputól jó húsz méterre. Messi állt a labda mögé, és hosszas készülődés után bő másfél méterrel a kapu fölé bikázta.

A 64. percben azonban már sikerrel járt, és megszerezte a vezetést Argentína. Messi Di Mariától kapta a labdát középen, és húsz méterről kilőtte a bal alsót. Ochoa hiába nyújtózkodott, nem érte el a labdát. Ez volt Messi második gólja a katari vb-n, és ezzel utolérte Diego Maradonát, mindketten nyolcszor találtak be argentin színekben a világbajnokságokon. A csúcstartó Gabriel Batistuta tíz góllal.

A mexikóiak a második félidőben már nem sokat mutattak, és gyakorlatilag nem volt esélyük egyenlíteni. Sőt, a 87. percben a csereként beállt Enzo Fernández megduplázta az argentinok előnyét, és eldöntötte a meccset. Egy szöglet után becselezte magát a tizenhatoson belülre, és gyönyörűen tekerte be jobb oldalról a bal felsőbe.

Mexikó az utolsó percekben már nem jutott el az argentin kapuig, így maradt ez a végeredmény. Harmincnégy szabálytalanság és három kaput eltaláló lövés került a statisztikába. Talán ez mindent elmond a meccs színvonaláról.

Az utolsó fordulóban Argentína a lengyel válogatottal játszik, és akár még csoportelső is lehet. Ha azonban Szaúd-Arábia is nyer Mexikó ellen, akkor még nem biztos Messiék továbbjutása. Mexikó két meccs alatt egyetlen gólt sem tudott rúgni.

A C csoport állása, a 2. forduló után

Lengyelország: 4

Szaúd-Arábia: 3

Argentína: 3

Mexikó: 1

Argentína–Mexikó 2–0

  • Gólszerzők: Messi 64., Fernández 87.
  • Sárga lap: Montiel 43., ill. Araujo 22., Gutierrez 50, Hererra 66., Alvarado 89.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!