Három hónappal a verseny után hirdették ki, hogy kik nyerték a vihar miatt félbeszakadt nyíltvízi úszó-Eb-t

2022. november 25. – 12:54

Másolás

Vágólapra másolva

Utólag hirdettek végeredményt az augusztusi vizes Európa-bajnokság nyíltvízi küzdelmeinek 25 kilométeres versenyében, amely elképesztő körülmények között szakadt félbe. Most már hivatalosan is hármas olasz győzelem született – írja az MTI.

A Rómához közeli Ostia tengerpartján augusztus 20-án megrendezett viadalon a szél hatalmas hullámokat kavart, amelyek össze-vissza dobálták a kísérő hajókat, míg a célként szolgáló vízi egységet szétbontották, illetve elmozdították a helyéről.

A vizes sportokat tömörítő európai szövetség, a LEN pénteken arról számolt be, hogy egy független angol bizottsággal vizsgáltatták ki a történteket, ennek eredménye pedig az lett, hogy a versenyt három óra úszást követően kellett volna leállítani, és ennek alapján végeredményt hirdetni.

Sárkány Zalánt a vízimentők hozzák ki a partra – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
Sárkány Zalánt a vízimentők hozzák ki a partra – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A férfiaknál így hármas olasz siker született utólag, Mario Sanzullo, Dario Verani és Matteo Furlan lettek a dobogósok. Sárkány Zalán hivatalosan a nyolcadik helyen végzett. A nőknél a francia Caroline Jouisse lett az Európa-bajnok két olasz, Barbara Pozzobon és Veronica Santoni előtt. Legjobb magyarként Balogh Vivien a hatodik, Vas Luca a nyolcadik helyen zárt.

Az augusztusi versenyt követően a szervezők több mint három órával döntöttek úgy, hogy nem hirdetnek végeredményt.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!