A vb egyik legjobban várt rangadója volt, de Amerika és Anglia bűn rossz meccset játszott

2022. november 25. – 22:02

Másolás

Vágólapra másolva

Talán az egész B csoport legnagyobb rangadójára készült egymás ellen Anglia és az Egyesült Államok. Előbbi 6-2-re gyakorlatilag széjjel verte Iránt, utóbbi viszont csak egy 1-1-es döntetlenre volt képes a Wales ellen. Méghozzá az a Wales ellen, akik óriási meglepetésre 2-0-ra kikaptak Irán ellen. Ahhoz képest, hogy igazi rangadóra számított mindenki, lehangolóan gyenge meccset játszott a két csapat.

Az angolok ugyanazzal a kezdővel álltak ki, mint Irán ellen, csak 4-2-1-3 helyett 4-3-3-ban álltak fel. Az amerikaiak egy helyen változtattak: Haji Wright került be a kezdőbe Josh Sargent helyett. Ahogy az első meccsen, úgy az angolok ellen sem kezdett Gio Reyna, Claudio Reyna amerikai válogatott legenda 20 éves fia, aki a Borussia Dortmundban játszik, és egyébként az útlevele alapján angol válogatott is lehetett volna.

Az első helyzetre a 10. percig kellett várni, addig nem igazán történt semmi említésre méltó. Az angolok aztán nyomni kezdtek, de két gyengébb lövésen kívül nem jött össze igazán semmi. Az első negyedórában Anglia dominálta a játékot, egészen a 17. percig kellett arra várni, hogy az amerikaiak összehozzanak egy épkézláb támadást. Ezután kicsit jobban beindultak, és volt egy nagyobb helyzetük a 25. percben is, de igazán egyik csapat sem tudott komoly veszélyt kialakítani. Az viszont nagyon látszott, hogy Anglia egy idő után már nem dominálta a mérkőzést az első fél óra után. A 25. perctől szép lassan átvették az amerikaiak az irányítást, a 33. percben Pulisic egészen éles szögből lőtt hatalmas kapufát. Ekkor még senki nem sejthette, hogy ez lesz a meccs legnagyobb helyzete.

A második félidő első 15 perce eseménytelenül telt, a két csapat se helyzetet, se akciót nem tudott kialakítani, cserébe nem is nagyon erőlködtek. A legveszélyesebb helyzet egy jól kanyarodó amerikai szöglet volt a 63. percben, de az sem jelentett komoly veszélyt a kapura. Viszont még mindig ez volt az egyik legkomolyabb akció, ezen kívül tényleg nem történt semmi érdekes a második félidőben.

Az utolsó 20 perc még ennél is eseménytelenebb volt. Se helyzet, se akció, az angolok nem tudtak értelmes támadást kezdeményezni, az amerikaiak pedig alapvetően a védekezésre koncentráltak, így egyik csapat sem tudott eljutni rendesen a másik kapujáig.

Ahhoz képest, hogy egy kifejezetten erős meccset várt mindenki, Anglia és Egyesült Államok az egész vébé eddigi legrosszabb meccsét hozták össze. A színvonalat jól leírja, hogy a legemlékezetesebb momentum az volt, amikor Weston McKennie beletörölte a kezét a pályán szélén ülő fotósba. Ez az eredmény azt is jelenti, hogy továbbra is nyílt a B csoport, hiszen matematikailag még mind a négy csapat továbbjuthat. A következő fordulóban Anglia a szomszédos Walest fogadja, Irán és Amerika pedig igazi ki-ki meccset játszik majd a továbbjutásért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!