Mit keresett a világ egyik leghíresebb űrhajósa a kanadaiak kispadján?

2022. november 24. – 14:47

Mit keresett a világ egyik leghíresebb űrhajósa a kanadaiak kispadján?
Chris Hadfield és John Herdman kanadai szövetségi kapitány a belgák elleni mérkőzés előtt – Fotó: Molly Darlington / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A világ egyik legismertebb egykori űrhajósa, Chris Hadfield tartott lelkesítő beszédet a kanadai válogatott tagjainak a belgák elleni szerda esti meccs előtt a katari labdarúgó-világbajnokságon, írja az Espn. Erről John Herdman szövetségi kapitány számolt be a 1-0-ra elvesztett mérkőzés után.

„Beszélt azokról a tapasztalatokról, amelyeket az ország képviseletében szerzett a hadseregben és űrhajósként. Arra ösztönözte őket, hogy nyújtsanak mindig száz százalékos teljesítményt, akármi is a stratégia” – mondta Herdman.

A motivációs beszéd végül megtette a hatását: világbajnokságra harminchat éves kihagyás után kijutó Kanada nem pusztán derekasan küzdött, hanem komolyan meg is izzasztotta a papíron a torna egyik legerősebb csapatának számító Belgiumot az F csoportban. Még a meccs emberének választott Kevin De Bruyne is azt mondta, nem tudja, miért kapta a díjat, nem hiszi, hogy jól játszott volna.

Chris Hadfield megjelenése a Twitteren is feltűnést keltett. Az Upshot kommentárja szerint ez olyan volt, mintha Southgate (az angolok szövetségi kapitánya) David Attenborough-val kart karba öltve énekelte volna a himnuszt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!