Megszánt két, sör után kajtató angolt egy katari sejk, és meghívta őket a palotájába

2022. november 21. – 09:27

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn Anglia számára is megkezdődik a világbajnokság, ezért két, Katarba érkezett szurkoló már vasárnap elkezdte felkutatni a sörlelőhelyeket, miután szembesült azzal, hogy a meccsek környékén nem fog tudni alkoholt fogyasztani. Elbeszélésük szerint a katari főváros, Doha utcáit járva találkoztak „a Sejk egyik fiával”, aki „Lesz sör, lesz sör!” felkiáltásokkal beterelte őket a terepjárójába, elvitte őket a palotájába, megmutatta az oroszlánjait, majmait és madárházát. A Talksporton megszólaltatott liverpooli szurkolók egyike az interjú publikálását követően – a kételkedők leszerelésére – meg is osztotta azon videóját, melyen a „Sejk” egyik kölyökoroszlánjával játszik.

Az nem derült ki, hogy végül sört is kaptak-e, de a két angol le volt nyűgözve a katari vendégszeretettől. Az sem világos, hogy ki is lehetett a két liverpooli vendéglátója: Az Öböl-országokban a „sejk” megszólítás alapvetően az uralkodócsalád tagjainak dukál, de néha a törzsfők, vallásos vezetők (oké, egy imám valószínűleg nem ígért volna sört angol szurkolóknak) meg úgy általában a tiszteletre méltó emberek felé is ezzel a frázissal fordulnak. Az országot vezető emír egyébként Tamím bin Hamad, az al-Táni törzs sejkje.

Ahogy arról írtunk, a rendező ország nyomására a FIFA két nappal a vébé előtt – az előzetes ígéretekre, sőt szerződésekre fittyet hányva – bejelentette, hogy mezei szurkolók nem vásárolhatnak sört a stadionokban vagy azok környékén. Helyszíni tudósításunkból az is kiderül, hogy a szurkolói fesztiválfaluban lehet ugyan sörhöz jutni, azonban csak nem kevés sorbanállás, és korsónként (pontosabban dobozból áttöltött műanyagpoharanként) 5500 forintnak megfelelő riál leszurkolása árán.

A sörhiány miatti háborgás meg is szülte a vébét meghatározó szurkolói rigmust: az amúgy meglehetősen halovány Katar–Ecuador meccsen a dél-amerikai szurkolók egy emberként skandálták, hogy „queremos cerveza”, vagyis „sört akarunk”, és borítékolható, hogy a hétfői Anglia–Irán meccsen is zeng majd a „We want beer!”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!