Sört követeltek, a katari pénzekre utalgattak az ecuadori szurkolók

2022. november 20. – 20:05

Másolás

Vágólapra másolva

A katari vb nyitómeccse nagyon sima 2-0-val végződött Ecuador javára, méghozzá úgy, hogy túl sok minden nem is történt a meccsen, így nem meglepő módon többször is a szurkolók kerültek fókuszba. A katari drukkerek leginkább azért, mert nem nagyon vettek részt az egész stadiont felölelő szurkolói rigmusokban, meg mert a nagy részük a második félidőben egyszerűen lelépett a stadionból, az ecuadoriak pedig azért, mert egy ponton azt kántálták, hogy sört akarnak, legalább egy szurkoló pedig a katari lóvéra utalgatott a lelátón.

A sörös kántálás egyértelműen várható volt azután, hogy a stadionokban a VIP-n kívül eleve nem lehetett volna (alkoholos) sört kapni, két nappal a vb előtt pedig hirtelen kiderült, hogy a meccsek előtt és után sem lehet majd sört kapni. Azzal együtt meg aztán pláne nem volt meglepő, hogy a meccs sem volt túl színvonalas, szóval az ecuadoriaknak simán volt ideje arra, hogy egy emberként kiabálják, hogy queremos cerveza, vagyis sört akarunk. Ez valószínűleg a továbbiakban is előkerül majd különféle nyelveken, nehéz például elképzelni, hogy az angolok ne kántálják ugyanezt a válogatottjuk meccsei alatt.

Ez persze elég ártatlan rigmus volt, a Twitteren keringő felvételek tanúsága szerint azonban volt legalább egy ecuadori szurkoló, aki kicsit provokatívabb módját választotta a szurkolásnak, és arab drukkerek gyűrűjében kezdett el állva képzeletbeli papírpénzeket morzsolgatni az ujjai között, hogy a katari pénzre utalgasson vele. Ez rögtön a videóbírózás után történt, úgyhogy valószínűleg arra utalt vele, hogy a katariak lefizethették a játékvezetőket. Egy arab szurkoló mögötte jól fel is háborodott ezen, és hátulról ordibált a dél-amerikai csávónak, de egy később feltöltött videó alapján még a félidőben ki is békültek egymással.

Az arab férfi ebben arról beszélt, hogy az ecuadori társát Peternek hívják, és hozzátette, hogy végső soron mindketten azért vannak kint, hogy élőben nézzék ezt a gyönyörű sportot. Peter pedig azt mondta, hogy a szenvedélyes szurkolás néha felháboríthat másokat, de a sport lényege, hogy összehozza az embereket, és valójában nagyon barátságosak egymással. Az ecuadori szurkoló azt is hozzátette, hogy minden jót kíván Katarnak, és megjegyezte, hogy az eddigiek alapján nagyon jó vb-t hoztak össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!