Erőlködés nélkül Verstappené az F1-szezon utolsó időmérője

2022. november 19. – 16:08

Másolás

Vágólapra másolva

Könnyedén nyerte Max Verstappen a 2022-es F1-szezon utolsó időmérőjét Abu-Dzabiban. A csapatok között is világos sorrend alakult ki, élen a Red Bull, mögöttük a Ferrari, majd a Mercedes.

Remekül jelezte, mekkora meglepetés volt, hogy Kevin Magnussen egy hete a Haasszal meg tudta nyerni a Brazil Nagydíj időmérőjét az esőben az, hogy ezúttal a legjobb 15-be sem jutott tovább a dán versenyző. Mellette még Pierre Gasly, Valtteri Bottas, illetve a két williamses, Alex Albon és Nicholas Latifi voltak a korai búcsúzók.

Az időmérő középső szakaszában, a Q2-ben Fernando ALonso, Cunoda Juki, Mick Schumacher, Lance Stroll és Csou Kuan-jü csatlakoztak hozzájuk. Ez egyben azt is jelentette, hogy a szezon végén visszavonuló Sebastian Vettel pályafutása utolsó F1-időmérőjén a legjobb 10-be verekedte magát.

Ott végül a kilencedik helyen zárt, csak korábbi Red Bull-os csapattársát, Daniel Ricciardót tudta megelőzni. Az élen a két Red Bull zárt, Max Verstappen sorban harmadszor nyerte meg az időmérőt Abu-Dzabiban, mögötte 228 ezredmásodperccel volt lemaradva Sergio Pérez, akit viszont csak 4 századmásodperc lemaradással követett a ferraris Charles Leclerc. A negyedik Carlos Sainz lett, majd a két Mercedes jött Lewis Hamilton, George Russell sorrendben.

Az időmérőn győztes Max Verstappen – Fotó: Leonhard Foeger / Reuters
Az időmérőn győztes Max Verstappen – Fotó: Leonhard Foeger / Reuters

Az Abu-Dzabi Nagydíj időmérőjével egyébként megszakadt Lewis Hamilton egyik nagy F1-sorozata – és jó eséllyel vasárnap a másik, talán még nagyobb sorozat is megszakadhat. Hamilton ugyanis 15 szezonon át minden idényben legalább egy időmérőt meg tudott nyerni, ez viszont idén elmaradt, nagyban amiatt, hogy a Mercedes a megszokotthoz képest nagyon sokat küzdött az idei, teljesen új koncepciót követő versenyautójának finomhangolásával, és a folyamatot igazán a szezon végére sem tudták lezárni. Hamilton vasárnap még javíthat kisebb szerencsével, egy futamgyőzelemmel életben tarthatja a másik sorozatát: eddig minden F1-ben töltött szezonjában tudott legalább egy futamot nyerni.

Az idényzáró Abu-dzabi Nagydíj vasárnap 14.00-kor rajtol majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!