Michelisz beindult: futamgyőzelem a 2. helye után Bahreinben

2022. november 12. – 08:32

Másolás

Vágólapra másolva

Remekül jött ki a fordított rajtrácsos futam rajtja utáni tülekedésből Michelisz Norbert Bahreinben: azok után, hogy szombaton megszerezte szezonbeli első dobogóját, a hetedik helyről rajtolva olyan jól kerülte el az előtte lökdösődő versenyzőket, hogy az első kör közepére már a második helyen autózott Esteban Guerrieri Hondája mögött.

A lökdösődést elsősorban az Audik hozták össze, de szerencsétlenségükre főleg csak egymást tudták kilökni, igaz, Tassi Attila is jelentősen visszaesett az Audi-belharcok következtében.

Michelisz végig nagyon szorosan tapadt az élen haladó Guerrierire, majd egy remek manőverrel, a célegyenes végén irtózatosan későn fékezve valahogy befért a Honda elé, megszerezve az első helyet. Innen, ha apránként is, de növelni tudta az előnyét Guerrieri előtt, így nem forgott veszélyben a futamgyőzelme. A WTCR 2019-es magyar bajnoka 2021-ben is összehozott egy futamgyőzelmet, akkor is a fordított rajtrácsos futamon tudott nyerni a csehországi Mostban.

Hátrébb a bajnoki pontverseny első két helyezettjének csatája volt érdekes, legalábbis egy darabig. Ugyanis a szombati futamgyőztes Mikel Azcona némi küzdelem után elég simán megelőzte Néstor Girolamit. Girolami ráadásul még hátrébb csúszott, ám mivel a mezőnyben több olyan beugrópilóta is volt, akiknek a helyezése nem számít bele az összetett versenybe, hiába szakította le jelentősen Azcona a nagy riválisát, még nem gyűjtött akkora előnyt, hogy egy fordulóval a vége előtt megnyerje a bajnoki címet.

Fotó: Alexandre Guillaumot / AGP / FIA WTCR
Fotó: Alexandre Guillaumot / AGP / FIA WTCR

A hivatalos rangsor szerint Azcona a harmadik, Girolami a hetedik helyen zárta a versenyt, így az utolsó versenyhétvége előtt 60 pont választja el őket, matematikailag pedig maximum 65 pont gyűjthető. A nagy kérdés tehát majd csak az utolsó fordulóban, november 25-27. között, Szaúd-Arábiában dőlhet majd csak el.

Mivel a rajt utáni tülekedésben megsérült Tassi Attila autója, ő nem fejezte be a futamot, a Zengő Motorsport két pilótája, Nagy Dániel és Boldizs Bence pedig a 10-11. helyen értek célba, viszont a 8. és 9. helyekért kaptak pontot. A remek bahreini hétvégének köszönhetően Michelisz feljött a bajnokság 5. helyére, 21 pont választja el a dobogótól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!