Michelisz közel volt, hogy 3 év után újra WTCR-időmérőt nyerjen, csapattársa robog a bajnoki cím felé

2022. november 11. – 12:06

Másolás

Vágólapra másolva

Az utolsó WTCR-címért zajló kiélezett harc miatt több beugró pilóta is nevezett a mostani bahreini, illetve a későbbi szaúd-arábiai futamokra, így végül 15 fősre visszaduzzadt mezőny vágott neki a pénteki időmérőnek. A 15 pilóta között viszont nem volt ott az összetett harmadik helyén álló Rob Huff, a Zengő Motorsport versenyzője – a brit pilóta a magyar csapat bizonytalanná vált helyzete miatt döntött úgy, hogy inkább nem vállalja a szezon két utolsó futamát, úgy is, hogy ezzel minden esélye elúszik a jó helyezésre.

Huff helyére a Zengő Motorsport tavaly még a WTCR-ben szereplő pilótája, Boldizs Bence ugrott be, aki Nagy Dániellel együtt a 11., illetve 12. helyen zárta az időmérőt, ezzel éppen csak lemaradtak arról, hogy a fordított rajtrácsos futamon jó helyről indulhassanak – végül mindkét versenyt a top 10-en kívülről kezdik majd.

Huff kiválásával lényegében kettőre csökkent a bajnoki címre esélyesek száma, közülük pedig Michelisz Norbert csapattársa, a bajnoki összetettet 35 pont os előnnyel vezető Mikel Azcona végzett jobban, hiszen megnyerte az időmérőt. A kiélezett csata viszont a pályán is folytatódik, hiszen a legfőbb kihívója, Néstor Girolami a harmadik lett, így közvetlenül egymás mögül indulnak Azconával mind a főfutamon, mind a fordított rajtrácsos versenyen.

Michelisz Norbert előtt ott volt az esély, hogy három év kihagyás után újra időmérőt nyerjen, ám rejtélyes módon közel 1 másodpercet vesztett a pálya utolsó szektorában – valószínűleg azért, hogy nehogy „véletlen” megnyerje az időmérőt Azcona előtt, és ezzel elhappolja előle a maximálisan megszerezhető pontszámot. Michelisz végül a negyedik rajthelyet szerezte meg 361 ezredmásodperces hátránnyal, vagyis ha nincs a rejtélyes lassulás, simán behúzhatta volna az időmérőt. A mezőny negyedik magyar pilótája, Tassi Attila a hatodik lett.

Október közepén jelentették be, hogy jelenlegi formájában biztosan megszűnik a túraautó-világkupa, vagyis a WTCR, az a bajnokság, amelyet 2019-ben Michelisz Norbert nyert meg. Egyelőre nem tudni, pontosan milyen formában jöhet a folytatás a top túraautós pilóták számára.

A némileg rendhagyó progamot követő WTCR-hétvégén pénteken 17.05-kor jön a fő futam, majd szombat reggel 8.00-tól a fordított rajtrácsos verseny – mindkettőből az utolsó előttit láthatjuk majd a WTCR történetében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!