Jelenlegi formájában megszűnik Michelisz Norberték bajnoksága, a túraautó-világkupa

2022. október 14. – 15:23

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bejelentette, hogy a túraautó-világkupa (WTCR) a jelenlegi, többfordulós formájában megszűnik az év végén – írja a TouringCarTimes. A WTCR-ben versenyez Michelsz Norbert, aki 2019-ben megnyerte a sorozatot, Tassi Attila és a Zengő Motorsport is.

A WTCR a túraautó-világbajnokság (WTCC) jogutódjaként született 2018-ban, a mostani az ötödik idény. A sorozat idén nehéz évet él meg, miután a szezon közepén kiszállt a címvédő csapat, a mezőny harmadát adó Cyan Racing, mivel nem tartották eléggé biztonságosnak a sorozatban használt Goodyear gumiabroncsokat. Ez azt eredményezte, hogy a mezőny mindössze tizenkét autóra csökkent, ami kérdéseket vetett fel a bajnokság hosszú távú életképességét illetően.

Ezért az FIA-nek most „alapos értékelést kell végeznie a túraautó-kategóriáról”, mielőtt döntést hoznának arról, hogy a jövőben miként működjön egy új globális túraautó-sorozat. „Meg kell határozni és fel kell mérni, hogy mi a legjobb és legtartósabb jövő a túraautó-versenyzés élvonalának. (…) A célunk az lenne, hogy a hagyományos motorral hajtott túraautók számára továbbra is legyen világbajnoki cím, és biztosítsuk, hogy a verseny erős és színvonalas legyen” – mondta Alan Gow, az FIA túraautó-bizottságának elnöke.

A sorozat jövője egyelőre bizonytalan, a WTCR-t eddig szervező Discovery Sport Events azt közölte, hogy egy új formátum kifejlesztésén dolgoznak, amely „biztosítja a lehető legjobb jövőt a belsőégésű motoros túraautó-versenyzés első számú versenysorozatához”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!