Egy kínai lap szerint kínai állampolgárok lesznek a Liu testvérek

2022. november 11. – 17:30

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kínai ifjúsági napilapnak nyilatkozott Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang anyja, és azt mondta: a két rövidpályás gyorskorcsolyázó kínai állampolgár lesz. A Magyar Országos Korcsolya Szövetség (MOKSZ) korábban kijelentette: elengedi a versenyzőket, azzal a feltétellel, hogy a pénzt, amit az elmúlt három évben rájuk költött a szövetség: az edzőtáboraikra, a felkészülésükre, a versenyeztetésükre, azt vissza kell fizetni. Ez legalább 200 millió forintos összeget jelent, a Telex úgy tudja, majdnem 300 milliót.

A testvérek a fogadó országot nem nevezték meg, de mivel jelenleg a kínai csapattal az Egyesült Államokban edzőtáboroznak, kitalálni sem nehéz, hová mennének.

A Beijing Youth Daily többször megkereste a testvérpár anyját, aki végül elmondta, hogy „természetesen Kínába” igazol a két sportoló. A Telex megkereste a témában a MOKSZ-ot és a testvéreket is, de a cikk megjelenéséig nem érkezett válasz.

Az ifjúsági lapból az is kiderül: a kínai nemzeti rövidpályás gyorskorcsolyázó csapat edzője Csang Csing Lina, a Liu testvérek és a magyar válogatott korábbi trénere lesz. Kaptunk olyan információt, miszerint Lina szerződésében volt egy olyan passzus, hogy Kína bármikor visszarendelheti őt, mivel csak ideiglenesen engedték el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!