Egy kínai lap szerint kínai állampolgárok lesznek a Liu testvérek

2022. november 11. – 17:30

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kínai ifjúsági napilapnak nyilatkozott Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang anyja, és azt mondta: a két rövidpályás gyorskorcsolyázó kínai állampolgár lesz. A Magyar Országos Korcsolya Szövetség (MOKSZ) korábban kijelentette: elengedi a versenyzőket, azzal a feltétellel, hogy a pénzt, amit az elmúlt három évben rájuk költött a szövetség: az edzőtáboraikra, a felkészülésükre, a versenyeztetésükre, azt vissza kell fizetni. Ez legalább 200 millió forintos összeget jelent, a Telex úgy tudja, majdnem 300 milliót.

A testvérek a fogadó országot nem nevezték meg, de mivel jelenleg a kínai csapattal az Egyesült Államokban edzőtáboroznak, kitalálni sem nehéz, hová mennének.

A Beijing Youth Daily többször megkereste a testvérpár anyját, aki végül elmondta, hogy „természetesen Kínába” igazol a két sportoló. A Telex megkereste a témában a MOKSZ-ot és a testvéreket is, de a cikk megjelenéséig nem érkezett válasz.

Az ifjúsági lapból az is kiderül: a kínai nemzeti rövidpályás gyorskorcsolyázó csapat edzője Csang Csing Lina, a Liu testvérek és a magyar válogatott korábbi trénere lesz. Kaptunk olyan információt, miszerint Lina szerződésében volt egy olyan passzus, hogy Kína bármikor visszarendelheti őt, mivel csak ideiglenesen engedték el.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!