Sajtóhírek szerint eladnák az amerikaiak a Liverpoolt

2022. november 7. – 16:29

Másolás

Vágólapra másolva

Az Athletic információi szerint a Liverpool amerikai tulajdonosai eladnák a többségi tulajdonrészüket a klubban. A bostoni Fenway Sports Group (FSG) 12 éve vásárolta meg a tulajdonrészt 300 millió fontért. Az ESPN is úgy tudja, hogy az FSG már megkérte a pénzügyi partnereit, hogy keressenek potenciális vásárlót a klubra. A hírek szerint 4 milliárd dollárnál is több lehet az eladási ár.

Az FSG sajtóközleményben elismerte, hogy az elmúlt időszakban sok Premier League-csapat váltott tulajdonost (például a Chelsea és a Newcastle), ezért őket is gyakran keresték azzal harmadik felek, hogy tulajdonrészt vásárolnának a Liverpoolban.

Az eladás mögött az állhat, hogy végül kudarcba fulladt az európai nagycsapatok puccsa, amikor is saját szuperligát akartak indítani, ennek a folyamatnak pedig a Liverpool volt az egyik élharcosa. A másik ok, hogy az ukrán–orosz háború miatt a klubjától megváló Roman Abramovics 4,25 milliárd fontért adta el a Chelsea-t az amerikai Todd Boehly mögött álló konzorciumnak.

Az FSG története Liverpoolban nem is alakulhatott volna jobban, hiszen 2019-ben a Bajnokok Ligáját, 2020-ban pedig a bajnokságot nyerte meg a csapat, amire hosszú évek óta nem volt példa a városban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!