Xabi Alonso lett a Bayer Leverkusen új vezetőedzője

2022. október 5. – 20:08

Másolás

Vágólapra másolva

Xabi Alonsót nevezték ki szerdán a német futballbajnokságban, a Bundesligában szereplő Bayer Leverkusen vezetőedzőjévé – írja az MTI.

A játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok spanyol edző a svájci Gerardo Seoane-t váltja, akinek a gyenge eredmények miatt köszönték meg a munkáját. A negyvenéves Xabi Alonso 2024. június 30-ig szóló szerződést írt alá.

Simon Rolfes sportigazgató elismerte az eddigi vezetőedző munkáját, különösen azt, hogy csapata kiharcolta a Bajnokok Ligája-szereplést, de hangsúlyozta, hogy az együttes letért a helyes útról, ezért kénytelenek voltak váltani.

Alonso legutóbb a Real Sociedad B csapatát irányította. Vele kapcsolatban azt emelte ki Rolfes, hogy játékosként a világ élvonalába tartozott, és jó stratéga. Alonso ismeri a német bajnokságot, 2014 és 2017 között a Bayern München játékosa volt, ez idő alatt három bajnoki címet nyert.

A Leverkusen nyolc forduló során – egy győzelemmel, két döntetlennel és öt vereséggel – mindössze öt pontot szerzett a Bundesligában, ezzel az utolsó előtti a tabellán. A Bajnokok Ligájában sem szerepelnek sokkal jobban: kedden 2-0-s vereséget szenvedtek a Portótól, így 3 forduló után (egy győzelem, két vereség) a harmadik helyen állnak a B csoportban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!