BL: egy mesteri lövéssel legyőzte a Barcelonát az Inter

2022. október 4. – 23:17

frissítve

BL: egy mesteri lövéssel legyőzte a Barcelonát az Inter
Calhanoglu góljával nyert az Inter a Barcelona ellen a Bajnokok Ligája csoportkörében – Fotó: Piero Cruciatti / Anadolu Agency / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába támadta szinte végig az egész meccset, nem talált be a Barcelona focicsapata az Inter ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában kedd este. Az olasz klub kevés helyzetet tudott kialakítani, de egy jól eltalált lövés elég volt a három ponthoz. Az első félidő hosszabbításában Di Marcó passzolt Calhanoglunak, aki jó húsz méterről kilőtte a jobb alsót. Ter Stegen hiába nyújtózkodott, nem érhette el a hajszálpontos lövést.

A második félidőben fokozta a nyomást a katalán klub, de alig jutottak el az ellenfél kapujáig. Pedri találatánál hiába ünnepeltek Xaviék a 68. percben, a videóbírózás után kezezés miatt érvénytelenítették a gólt. A visszajátszáson jól látszott, hogy Fati kezéről pattant a spanyol támadóhoz a labda. 1-0-ra megnyerte a meccset az Inter, és így három ponttal beelőzte a Barcelonát a C csoportban. A csoport másik meccsén a Bayern München öt góllal átgázolt cseh ellenfelén, és 9 ponttal a tabella élén áll.

Jóval nagyobb meglepetés, hogy a B csoportban a Brugge csapatának is százszázalékos a mérlege a csoportkör felénél.

A belga csapat 2-0-ra győzte le az Atlético Madridot, míg a Porto a Bayer Leverkusennek lőtt két gólt.

Amikor a 9. percben Mohammed Kudus, az Ajax középpályása betalált a Napoli ellen, valószínűleg senki nem gondolt arra Hollandiában, hogy milyen vereségbe szalad bele a csapat kedd este. A Napoli az első és második félidőben is három-három góllal válaszolt, kiütéses győzelem, 6-1 lett a végeredmény. A csoport másik meccsén a Liverpool 2-0-ra nyert a Rangers ellen, Mohamed Salah büntetőből szerezte meg a csapat második gólját.

Bajnokok Ligája, 3. forduló, október 4.

A csoport

  • Liverpool (angol)–Glasgow Rangers (skót): 2-0
  • Ajax Amsterdam (holland)–SSC Napoli (olasz): 1-6

B csoport

  • FC Porto (portugál)–Bayer Leverkusen (német): 2-0
  • Club Brugge (belga)–Atlético Madrid (spanyol): 2-0

C csoport

  • Bayern München (német)–Viktoria Plzen (cseh): 5-0
  • Internazionale (olasz)–FC Barcelona (spanyol): 1-0

D csoport:

  • Olympique Marseille (francia)–Sporting Lisboa (portugál): 4-1
  • Eintracht Frankfurt (német)–Tottenham Hotspur (angol): 0-0
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!