Nagy meccsen, pontozással bukta el az MMA-világbajnoki címet Borics Ádám

2022. október 2. – 07:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap hajnalban nagy küzdelemben, pontozással maradt alul Borics Ádám a Bellator MMA-szervezet pehelysúlyú (65 kilós) világbajnoki övéért vívott meccsen a Los Angeles-i Long Beach Arenában. A világ második legmagasabban jegyzett MMA promóciós szerveztének bajnoka így a legendás Patricio 'Pitbull' Freire maradt.

Az Eger melletti Sirokról induló, jelenleg az egyik legjobb amerikai MMA-klubban edző Borics Ádám világbajnoki címmeccshez vezető útjáról ebben a cikkben olvashat részletesen.

A küzdelem egymás mozgásának feltérképezésével indult, az első keményebb találatot Freire vitte be egy combrúgással. Borics a védjegyének számító ugró térdrúgással próbálta meglepni a nála jóval alacsonyabb ellenfelét, azonban a rutinos (a meccsre 33-5-ös mérleggel érkező) Freire érezhetően felkészült a technikából, és higgadtan beleütött a próbálkozásba, a magyar bunyós földre is került.

A második és harmadik menetben néhány keményebb ütésváltástól eltekintve maradt a lassabb tempó, azonban a meneteket rendre a nagyon higgadtan bunyózó brazil vitte el: egyfelől kontrából eleresztett gyors kombinációi többször is pontosan ülnek Borics fején, másfelől minden menetre tartogatott egy taktikus, pontot (és persze előnyös pozíciót) biztosító földrevitelt – a harmadik menetben a magyar versenyző megint önmagát hozta rossz pozícióba, amikor egy újabb, egyébként jól előkészített ugró térdrúgását a brazil gyönyörűen kontrázta meg:

A negyedik menetben Borics kemény rúgásokkal amortizálta Freire lábát, a brazil azonban a menet végén többször is nagyon kemény ütésekkel tudott válaszolni. A menet végére egyértelművé vált, hogy az utolsó öt percben a magyar versenyzőnek le kell ütnie vagy le kell kopogtatnia ellenfelét a győzelemhez, mivel a pontozóknál legjobb esetben is 1:3-ra áll a brazillal szemben.

Borics az ötödik menet elejére tempót is váltott, szépen meg is ütötte a brazilt, de nem tudta tartósan a ketrec falánál tartva sorozni őt, egy újabb elrontott repülő térdrúgás után Freire pedig megint sokáig tartotta egy hátsó fogásban.

A magyar versenyzőnek azonban sikerült leráznia magáról az emberi hátizsákként rajta csüngő brazilt; sőt, ő emelte ki, majd dobta el a brazilt. A menet végén azonban megint Borics maradt alul a birkózásban, és került egy lovaglóüléses leszorításba.

Patricio 'Pitbull' Freire így teljesen megérdemelt egyhangú pontozásos győzelmet aratott Borics Ádámmal szemben – bár az egyik pontozónál Boricsot két menetben is jobbnak látta a bajnoknál.

A brazil nagyon felkészült a magyar versenyzőből, és jórészt sikerült semlegesítenie legfélelmetesebb fegyvereit, Boricsot talán az is meglephette, hogy Freire aktívan kereste a földreviteleket, és hosszú, fárasztó birkózásokba rángatta bele a magyart. Azonban Borics Ádám veresége egyáltalán nem volt megsemmisítő, a magyar bunyós végig meccsben tudott maradni.

A verség Borics karrierjét tekintve sem tűnik végzetesnek, 29 évesen MMA-mércével mérve még fiatalnak számít (legyőzője például 35 éves), és a Bellator pehelysúlyú mezőnyét elnézve néhány szép győzelemmel akár már 2 év múlva újrapróbálkozhat az aktuális bajnok ellen.

(címlapkép: Esther Lin via MMAFighting)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!