Cunoda marad az F1-ben, vészesen fogynak a helyek 2023-ra

2022. szeptember 22. – 09:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb hely kelt el a Forma–1-ben a 2023-as szezonra, az AlphaTauri jelentette be, hogy Pierre Gasly mellett harmadik idényére is a csapattal marad Cunoda Juki. Ez önmagában nem feltétlenül meglepetés, annyiban viszont komolyabb jelentősége van, hogy korábban pletykaszinten felmerült, esetleg a Red Bull, pontosabban annak fiókcsapata, az AlphaTauri adhatna lehetőséget a legnagyobb amerikai pilótatehetségnek tartott Colton Hertának.

Fotó: Jakub Porzycki / NurPhotom/ AFP
Fotó: Jakub Porzycki / NurPhotom/ AFP

Herta helyzetét nehezíti, hogy nincs meg az F1-szuperlicenchez szükséges kellő pontszáma. Ezeket a pontokat egy nagyon bonyolult rendszeren keresztül osztogatják, és pont most, Herta helyzete miatt elég nagy figyelmet és kritikát is kapott a rendszer, mondván, valami nem stimmel, ha nem elég az F1-hez az, ha valaki korábban harmadik volt az IndyCarban, 7 futamot nyert és összesen 11-szer volt dobogós.

Az AlphaTauri bejelentésével viszont eldőlt, hogy náluk biztosan nem vezet majd 2023-ban Herta, és mivel még 8 licencpontot kellene valahogy összeszednie a jövő évi F1-rajtig, valószínűleg máshol sem indul majd.

Cunoda maradásával egyébként már csak négy kiadó hely van (négy csapatnál) úgy, hogy továbbra sincs aláírt szerződése például a McLarentől távozó Daniel Ricciardónak vagy épp a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának, Mick Schumachernek.

Szabad hely már csak az Alfa Romeónál van Valtteri Bottas mellett, az Alpine Esteban Ocon párját keresi, a Haasnál Kevin Magnussen társa kérdéses, míg a Williamsben még csak Alex Albon ülése biztos a következő idényre.

A már említett Ricciardo és Schumacher mellett többek között képben van még az Olasz Nagydíjon álombemutatkozással előrukkoló Nyck de Vries, az Alfa Romeónál jelenleg is remek újoncszezont futó Csou Kuan-jü, a korábbi F1-pilóta, jelenlegi Haas-tesztpilóta Antonio Giovinazzi, az Alpine-nél Giovinazzi és De Vries mellett tesztelő F2-es Jack Doohan, illetve a korábbi F1-versenyző Nico Hülkenberg, a mostani Williams-pilóta Nicholas Latifi, illetve a szintén az F2-ben induló Logan Sargeant. Mire betöltik a négy helyet, biztos lesz jó pár csalódott közöttük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!