Rafael Nadal kikapott a US Open nyolcaddöntőjében

2022. szeptember 6. – 12:13

Másolás

Vágólapra másolva

A korábbi világelső Rafael Nadal már a nyolcaddöntőben kiesett az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes spanyol teniszezőt hétfőn este a 22. helyen kiemelt amerikai Frances Tiafoe győzte le négy szettben – írja az MTI.

A másodikként rangsorolt Nadal januárban megnyerte az ausztrál, júniusban a francia nyílt bajnokságot, júliusban pedig elődöntős volt Wimbledonban, de sérülés miatt visszalépett, vagyis sorozatban 22 Grand Slam-mérkőzésen győzött. A legutóbbi 16 Grand Slam-tornán, amelyen indult, kivétel nélkül eljutott legalább a negyeddöntőig, de most ez a sorozata is megszakadt.

Tiafoe a 2019-es Australian Open után másodszor jutott negyeddöntőbe Grand Slam-tornán. A meccs után azt nyilatkozta, segítette a játékban, hogy esélytelennek tartották. „Néhány éve, amikor Rafával találkoztam, azt mondtam, jó ellene játszani. Ma viszont, amikor kimentem a pályára, ránéztem a csapatom tagjaira, és azt mondtam: ma nyerjünk! Azért vagyok itt, hogy megnyerjem a US Opent. Végig akarok menni az úton, de még mindig nem érzek nyomást magamon” – mondta Tiafoe, akinek a következő ellenfele a kilencedik kiemelt orosz Andrej Rubljov lesz.

Rafael Nadal és Frances Tiafoe a 2022-es US Open nyolcaddöntője után – Fotó: Kena Betancur / AFP or licensors
Rafael Nadal és Frances Tiafoe a 2022-es US Open nyolcaddöntője után – Fotó: Kena Betancur / AFP or licensors

„Találhatnék kifogásokat, de egyszerű, ami történt: ha nem azon a szinten játszol, amelyen kellene, akkor nem nyerhetsz. Ma az ellenfelem volt a jobb. Panaszkodhatnék sok mindenért, de nem hiszem, hogy az változtatna a helyzeten. Kritikusnak kell lennem önmagammal” – nyilatkozta Nadal a kiesés után.

Egy nappal korábban az elsőként rangsorolt orosz Danyiil Medvegyev is kiesett a US Openről, így 22 év után fordult elő ismét, hogy az első két kiemelt nem jutott a negyeddöntőbe a New York-i tenisztornán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!