Nick Kyrgios elbohóckodta a saját pontját, de így is megverte a világelsőt a US Openen

2022. szeptember 5. – 11:26

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap a US Open negyedik körében csapott össze Nick Kyrgios és a világelső, első helyen kiemelt Danyiil Medvegyev, az ausztrál teniszező pedig végül nagyon meggyőző játékkal lépett tovább az orosz címvédőn. A mérkőzés viszont nem csak emiatt marad emlékezetes, a meglehetősen excentrikus Kyrgios ugyanis most sem bírt magával, amellett, hogy folyamatosan magyarázott a bírónak a szervaóra miatt, a harmadik szettben egy nagyon bizarr pontot is ajándékozott Medvegyevnek – írja a Yahoo! Sports.

Kyrgios az első gémet megnyerte, a másodikban pedig könnyedén brékelhette volna az ellenfelét, miután 30-30-nál megnyert egy labdamenetet, de ahelyett, hogy hagyta volna leesni Medvegyev láthatóan rövid labdáját, átrohant a másik oldalra a háló mellett, és még röptében lecsapta azt. Mint később kiderült, az ausztrál azt hitte, hogy lehet ilyet csinálni, az ESPN pálya mellett ülő teniszkommentátora, a teniszlegenda John McEnroe testvére, Patrick McEnroe magyarázta el neki, hogy miért nem volt szabályos a húzás.

A magyarázat egyébként annyi, hogy az ellenfél labdáját nem lehet megütni, amíg nem haladt át a háló felett, még akkor sem, ha egyébként látszik, hogy egyáltalán nem is fog áthaladni. A jelenetsort elsőre a kommentátorok sem igazán értették, itt az angol nyelven közvetítők zavarát, alább pedig a magyar Eurosport felvételét lehet megnézni a történtekről:

Kyrgios így ahelyett, hogy ellenfele adogatásának elvételére készülhetett volna, hátrányba került, aztán el is vesztette a gémet, miután nem tudta visszaadni Medvegyev remek szerváját. Ez viszont végül nem sokat számított, Kyrgios ugyanis a következő adogatásánál már brékelte az ellenfelét, 6-3-ra megnyerte a szettet, a következő szettben pedig egy meggyőző 6-2-vel le is zárta a mérkőzést. Az ausztrál így a negyeddöntőbe jutott, ahol az orosz Karen Hacsanov lesz az ellenfele.

Kyrgios egyébként pár nappal ezelőtt is balhézott a tornán, akkor azért kiabált és szitkozódott, mert fűszagot érzett a pályán, és arról magyarázott a bírónak, hogy ez komoly kockázatot jelent az olyan játékosoknak, mint ő, akik asztmában szenvednek. Emellett azt is szóvá tette, hogy a nézők mérkőzés közben elhagyják a stadiont, és kimennek a mosdóba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!