Asztmájára hivatkozva, fűszag miatt csapott emlékezetes hisztit Nick Kyrgios teniszező

2022. szeptember 1. – 09:26

frissítve

Asztmájára hivatkozva, fűszag miatt csapott emlékezetes hisztit Nick Kyrgios teniszező
Nick Kyrgios a győzelem pillanatában – Fotó: Matthew Stockman / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

De még azzal is baja volt, hogy a nézők mérkőzés közben elhagyják a stadiont, és kimennek a mosdóba. Miután nyert, kicsit már lehiggadt.

Igencsak kiakadt és hatalmas hisztit csapott Nick Kyrgios ausztrál teniszező, mert a US Open teniszverseny második fordulójában egy szurkoló vélhetően marihuánát szívott – írja a BBC.

A teniszező wimbledoni sikere (második helyezése) után már előre spannolta magát, azt nyilatkozta, hogy örül, ha jól szerepel a US Open amerikai tornán, de azt sem bánja, ha kiesik, mert legalább láthatja a családját.

Aztán az ominózus mérkőzésen, amelyen végül négy szettben legyőzte a francia Benjamin Bonzit, vélhetően mégis a győzni akarás dominált, mert figyelmeztetést érő emlékezetes előadást nyújtott. Mindez ugyan nem szokatlan tőle, de az újszerű volt, hogy arra is panaszkodott a játékvezetőnél, hogy egy rajongó marihuánát szív, ezért nem kap megfelelően levegőt, amikor a gémek között pihenhetne.

Kyrgios időnként artikulálatlanul kiabálni és szitkozódni kezdett, akkor is káromkodott, amikor elmagyarázta a játékvezetőnek, hogy a fű árthat azoknak a játékosoknak, például neki, akik asztmában szenvednek.

A játékvezető ekkor arra kérte a nézőket, hogy tartózkodjanak a dohányzástól a pálya környékén.

Más sportágakkal összevetve az is vicces, hogy arra is panaszkodott, hogy a szurkolók játék közben kimennek pisilni, vagy más okból elhagyják a stadiont (igaz, például a profi golfversenyeken erre valóban csak meghatározott időpontokban, rövid szünetek során van lehetőség).

Az ausztrál végül további ordibálások után megkönnyebbülhetett, mert nyert.

„Örülök, hogy túljutottam ezen a körön, próbálok megfelelni a hatalmas elvárásoknak”

– mondta Kyrgios a meccs után, aki szerint

„az emberek talán nem is tudják, hogy milyen súlyos asztmától szenvedek”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!