US Open: tavalyi döntőst vertek Gálfiék, nyolcaddöntősök párosban

2022. szeptember 3. – 22:57

US Open: tavalyi döntőst vertek Gálfiék, nyolcaddöntősök párosban
Gálfi Dalma a 2022-es US Open női egyes versenyének harmadik fordulójában, szeptember 2-án – Fotó: Sarah Stier / Getty Images /AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Gálfi Dalma az amerikai Bernarda Perával nyolcaddöntőbe jutott az amerikai nyílt teniszbajnokság, azaz a US Open női páros versenyében – írja az MTI.

A magyar–amerikai páros szombaton a 32 között a tavaly egyesben döntős kanadai Leylah Fernandezzel és az ausztrál Daria Saville-lel találkozott, akik a nyitókörben a második helyen kiemelt amerikai Coco Gauffot és Jessica Pegulát búcsúztatták.

A szombati találkozó első szettjében Gálfiék már 5:1-re is vezettek, de az ellenfeleik ekkor annyira magukra találtak, hogy eljutottak a rövidítésig, végül meg is nyerték a közel egyórás nyitójátszmát. A második játszmában Gálfiék adogatóként sokkal magabiztosabban teljesítettek, és mivel Fernandezék szervahatékonysága visszaesett, kétszer is brékelni tudtak, így egyenlítettek.

A döntő szettben Fernandezék 2:0-s előnybe kerültek, de a magyar–amerikai kettős 3:3-nál egyenlített, és végül eljutott a döntő rövidítésig, óriási küzdelem zajlott a pályán, Gálfiék végül mérkőzéslabdát hárítva, 2 óra 44 perces csatában szerezték meg a győzelmet, a végeredmény pedig így alakult: 6:7 (5-7), 6:3, 7:6 (12-10).

Gálfi Dalma az utolsó, még versenyben lévő magyar játékos az idei év utolsó Grand Slam-tornáján. A magyar teniszezőre és partnerére az amerikai Caty McNally és Taylor Townsend vár a nyolcaddöntőben. Gálfi idén egyesben is bejutott a legjobb 32 közé, pedig korábban meccset sem nyert a US Open felnőtt mezőnyében, de pénteken a 18. helyen kiemelt orosz Veronyika Kugyermetovával szemben alulmaradva búcsúzott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!